McLaren-rivaler indstiller slagsmålet

De to stjerner fra McLarens Formel 1-team har foreløbig indstillet deres slagsmål.

Britiske Lewis Hamilton fra McLaren-Mercedes har opnået stor popularitet i sin debutsæson i motorsportens kongeklasse, Formel 1. Foto: Boris Horvat Fold sammen
Læs mere

Lidt sommerferie har tilsyneladende hjulpet på humøret og dæmpet raseriet hos de to rivaler hos McLarens Formel 1-team, Lewis Hamilton og Fernando Alonso.

VM-stillingens nummer et og to har op til weekendens Grand Prix i Istanbul holdt møder med teamets ledelse og ikke mindst med hinanden. Ifølge McLarens chef, Ron Dennis, blev de mange møder afsluttet med, at fredspiben gik på omgang.

- Det vigtigste var, at alle anerkendte deres bidrag til de vanskelige omstændigheder efter det seneste Grand Prix i Ungarn, og at vi lovede hinanden, at det ikke må gentage sig i de kommende løb, siger Ron Dennis i en officiel meddelelse fra teamet.

Fernando Alonso er dobbelt forsvarende verdensmester, og da han inden denne sæson skiftede til McLaren, regnede han med, at han skulle være teamets suveræne førstekører.

Men Formel 1-debutanten Hamilton har ikke vist Alonso den store respekt, og efter 11 af sæsonens 17 løb fører Hamilton VM-stillingen. Alonso føler tværtimod, at Hamilton har fået særbehandling, da han er en britisk kører i et britisk team, og i Ungarn på Hungaroring gik det helt galt.

Gentagne drillerier og chikanerier mellem de to kører kulminerede med, at Alonso ved kvalifikationen i Ungarn parkerede sin bil i pitten, så Lewis Hamilton ikke kunne komme ud på banen i jagten på pole position.

Efterfølgende blev Alonso af løbsledelsen degraderet fra første startrække og rykket fem pladser tilbage, og samtidig mistede McLaren i kampen om konstruktørernes VM-titel de point, som Alonso og Hamilton kørte sig til i løbet.

- Fra teamets side holder vi os neutrale, men det kan nogle gange være svært. Nu har vi et stærkt fokus på de resterende løb, og hvis der opstår nye problemer, så vil vi løse dem efterhånden, siger Ron Dennis.

/ritzau/