McLaren optrapper krig med Ferrari

I et åbent brev anklager Formel 1-holdet McLaren rivalen Ferrari for at snyde i årets første løb, som Kimi Räikkönen vandt i sin Ferrari-racer.

McLaren og Ferrari er ikke de bedste venner i Formel 1. Holdenes kørere duellerer hårdt om verdensmesterskabet på banen, men også uden for banen er de to hold i infight. Krigen blev igen optrappet torsdag, da McLaren i et åbent brev beskyldte rivalen for at snyde med sine biler ved årets første løb i Australien, som holdets finne Kimi Räikkönen vandt.

Det var angiveligt Ferraris undervogn, som ifølge McLaren ikke skulle være bygget efter reglerne, lød det i brevet. McLarens beskyldninger kommer, fordi holdet har fået kendskab til hemmelige Ferrari-dokumenter af en nu tidligere chefmekaniker hos de røde Ferrari-hingste.

Netop de hemmelige dokumenter betyder, at der i øjeblikket kører en retssag i Londons højeste ret, da Ferrari mener, at der er tale om en spionagesag, hvor holdets eks-chefmekaniker ulovligt udleverede 780 siders teknisk data fra Ferrari til McLaren.

/ritzau/