McIlroy fuldendte triumfen ved The Open

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den 25-årige golfspiller Rory McIlroy kunne søndag aften række hænderne i vejret og juble over sin første British Open-sejr.

Der var ellers ved at gå historisk stor gummiarm i den for for nordirske McIlroy, der gik ind til fjerde og sidste runde af British Open med et forspring på syv slag ned spanske Sergio Garcia. Caroline Wozniackis eks-forlovede spillede ikke op til niveau, mens Garcia storspillede, og pludselig var der kun to slag mellem de to.

Men nordireren fik redet stormen, og han vandt med to slag ned til Garcia og amerikaneren Ricki Fowler, der delte andenpladsen.

»Det føles utroligt. Det var ikke let i dag. Der var en masse af de andre gutter, der udfordrede mig, så jeg blev nødt til at forblive fokuseret, blive i nuet og koncentrere mig om, hvad jeg gjorde,« sagde McIlroy til European Tours hjemmeside umiddelbart efter sin tredje Major-sejr.

Han mangler nu kun en sejr i US Masters, før hans Grand Slam er fuldendt

»At være tre fjerdedele af vejen mod en Grand Slam i en alder af 25 år er en godkendt præstation. Der gik nok et stykke tid, før det her bundfælder sig.«

Thomas Bjørn, der inden søndagen lå på en delt 45.-plads, spillede sig med en sand superrunde op på en 26.-plads. Danskeren gik banen på Royal Liverpool Golf Club i 67 slag, hvilket var fem under banens par.

Turneringens anden dansker, Thorbjørn Olesen, havde en mere moderat søndag. Han blev noteret for en runde på 73 slag, og han slutter British Open på en 64.-plads med en score på 292 slag - et bedre end den tidligere verdensetter Tiger Woods.

Phil Mickelson, der vandt turneringen sidste år, endte 12 slag efter McIlroy på en delt 23.-plads.