Mayweather vinder boksebrag på teknisk knockout

Floyd Mayweather Jr. throws a punch at Conor McGregor during their super welterweight boxing match on August 26, 2017 at T-Mobile Arena in Las Vegas, Nevada. Christian Petersen/Getty Images/AFP Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Petersen

Bokseveteranen Floyd Mayweather kan forlade Las Vegas med æren og sit pletfri bokse-cv i behold, efter at han stoppede outsideren Conor McGregor i 10. omgang.

Det er Mayweathers 50. sejr som professionel, og dermed endte den meget omtalte forestilling, som eksperter og bookmakere havde forudsagt.

Et par veltimede højrehåndstræffere til kæben sugede den sidste modstandskraft ud af McGregor. Kamplederen valgte at stoppe kampen og erklære Mayweather som vinder på teknisk knockout.

Den irske MMA-fighter var dog langt bedre end frygtet i sin professionelle boksedebut, og frygten for at McGregor skulle gøre sig selv til grin i ringen, viste sig ganske ubegrundet.

Han var bedst i de første runder, og Mayweather var længe om at få gang i sin 40-årige krop.

To års kamppause har sat sine spor på den ubesejrede amerikaner, der var et godt stykke fra det niveau, han viste, da han var på toppen.

McGregor lagde aggressivt ud, mens Mayweather lod modstanderen komme i sin sædvanlige defensive stil.

Den amerikanske veteran har bygget en imponerende og indbringende karriere på at passe godt på sig selv, men det lod sig ikke skjule, at han kom ind til kampen i en noget rusten udgave.

Mayweather virkede utilfreds i pauserne mellem de første omgange. Det havde han god grund til, for han havde svært ved at komme i omdrejninger.

Mange træffere fik McGregor ganske vist ikke ind, men han var bedst og mest initiativrig mod en modstander, der måtte kæmpe hårdt for at få tempo i benene.

Først i fjerde runde begyndte kampen så småt at tage den form, de fleste havde spået.

Mayweather fik langt om længe nogle træffere ind, og McGregor så mærket ud af den energikrævende offensiv i de første runder.

Efterhånden som kræfterne sivede ud af de to nævekæmpere, blev det en uren forestilling, hvor Mayweather dukkede sig for dybt, og hvor McGregor sendte dynger af slag i hans baghoved.

Amerikaneren så dog mere og mere overskudsagtig ud i pauserne, vel vidende at han formentlig havde en spinkel pointføring, og at ireren efter otte omgange viste tydelige træthedstegn.

Mayweather ramte McGregor hårdt to gange efter hinanden, og da benene sejlede under ireren, greb kamplederen ind og stoppede forestillingen, inden McGregor blev slået i gulvet.

/ritzau/