Mayweather koster fans 310 mio. kr.

Floyd Mayweathers sejr modtages med lettelse af de engelske bookmakere, der var bestormet med væddemål på Ricky Hatton.

Floyd Mayweather sætter ét af de afsluttende slag ind i ringen i bugen af MGM Grand i Las Vegas. Fold sammen
Læs mere
Foto: Gabriel Bouys/AFP

Floyd Mayweather knuste hjertet på en hel nation og stak samtidig dens spillefugle en ordentlig lussing. Alene i MGM Grand var 2/3 af de 17.000 tilskuere brølende, britiske fans, der stod last og brast med deres store helt Ricky Hatton, da han i det enorme Las Vegas-kasino natten til i går røg på bagdelen i braget mod verdens bedste bokser pund-for-pund.

Men også i hjemlandet var opbakningen til Hatton enorm. Så enorm at hans knock-out-nederlag i den stærkt imødesete VM-kamp i den amerikanske vanvidsby ligefrem blev modtaget med lettelse i England.

Havde Ricky »The Hitman« Hatton vundet over Floyd Mayweather, skulle bookmakerne nemlig slippe den største udbetaling på en britisk sportsmand nogensinde.

»Der var spillet op mod 207 mio. kr. på den store kamp, og en sejr til Ricky Hatton ville have givet et nicifret slag til bookmakerne, som ville være kommet ud med et samlet tab på 103 mio. kroner, hvis Hattons fantastisk modige indsats havde resulteret i sejr. Men eftersom Rickys fans har slået os 43 gange indtil nu, får vi bare en del af de penge tilbage, som vi har tabt til dem gennem årene,« siger bookmakerfirmaet William Hills talsmand Graham Sharpe ifølge fightnews.com.

En London-residerende William Hill-kunde istemte sin bookmakers jubel, i det hans 621.000 kroner store spil på Mayweather som vinder gav ham 973.000 kroner tilbage. En anden hævede 517.000 kroner med en indsats lydende 362.000 kroner.

De udbetalinger skyldes ikke mindst Floyd Mayweathers fantastiske evne til at tilpasse sig sine modstandere: I tilfældet Hatton med evnen til at afbøde englænderens pres og slagsbror-intentioner med sine hurtige hænder og præcision, men også med langt mere »brydning« og fysisk modvægt, end mange tilskrev ham muligheden for. Og som Hatton trådte på speederen og forcerede, kom åbningen i 10. omgang,

I 10. omgang kastede englænderen sig fremad i angreb, blev ramt hårdt af Mayweathers venstrehook og røg i gulvet. Stærkt såret. Da han rejste sig, viste Mayweather sin karakteristisk skånselsløse side, fangede Hatton med et nyt venstrehook, en tung højre, og tilskuerne - de fleste nu med knuste hjerter - så kamplederen stoppe kampen, mens Hatton svævede på ryggen mod kanvassen, samtidig med at overgivelsens hvide håndklæde fra hans ringhjørne landede samme sted. Til det første nederlag i karrierens nu 44 kampe. Mayweather har nu 39 sejre på stribe.

Tog sig tid
»Jeg tog mig tid. En sand mester kan tilpasse sig alt,« roste Mayweather sig selv efterfølgende.

Ricky Hatton havde ikke så meget at indvende.

»Jeg synes, jeg gjorde det godt, men Mayweather er god til at få dig til at ramme forbi. Han var bedre i infight, end jeg havde regnet med. Og jeg var en lille smule for hovedløs til tider,« lød det fra den nedslåede englænder.

Han startede ellers fint og havde Mayweather hårdt ramt i åbningsomgangen og i 2. omgang, hvor Mayweather godt nok havde vist sin hurtighed, men endnu ikke ramt hårdt nok til at afskrække dem frembusende, mindre englænder. I 3. omgang af den til tider rodede kamp kom Mayweathers højrehånd for alvor i spil, og selv om Hatton var klart den mest arbejdssomme, missede han også så meget, at Mayweather udbyggede et solidt pointforspring frem mod 6. omgang, hvor Hatton fik en pointstraf, da han næsten sendte Mayweather ud af ringen med et nakkeslag.

Fra syvende omgang gik Hatton yderligere op i tempo, og det blev dyrt. I ottende omgangs sidste 30 sekunder kom Hatton i alvorlige vanskelligheder. Mayweather havde momentum og nu fuldt tilpasset sig den trættere og mere medgørlige Hattons stil. Det gav klimaks i 10. omgang.

Hatton undskylder
»Undskyld allesammen,« sagde Hatton, da han forlod ringen og kunne se, at han inden den skæbnesvangre runde var bagud 81-89, 81-89 og 82-88 hos de tre pointdommere.

Undskyldningen må nu være rettet mod de medrejsende englændere og de mange spillefugle derhjemme. For USA skylder han ikke noget. Faktisk står han stadig til at vinde den store lotterigevinst - en kamp mod pengemagneten Oscar De La Hoya, der nok kan få Hattons løncheck til at blive større end de 50 millioner kroner, Hatton fik for kampen mod Mayweather.

Oscar De La Hoya sagde allerede før kampen, at Hatton er i hans radar uanset udfaldet. Simpelthen fordi De La Hoya i sin gyldne karriere stadig mangler det slagsmål, som kan kaste titlen »årets kamp« af sig.

Tørt i Basel
»Årets kamp« når formentlig hverken Danilo Häussler eller Cristian Sanavia nogensinde at deltage i. De to krydsede urene slag og visne jabs i EM-kampen i supermellemvægt i Basel. Og da kampen endte uden vinder beholder Sanavia sin titel, mens Häussler formentlig beholder sin placering som nummer tre på WBAs verdensragliste, hvor Mikkel Kessler ligger nummer fire. I Basel forsvarede også Arthur Abraham sin IBF VM-titel i mellemvægt med en knockout-sejr over den håndplukkede udfordrer Wayne Elcock og holder sig dermed på stien mod en kamp mod den amerikanske komet Kelly Pavlik. Han skal dog først lige i revanchekamp mod Jermain Taylor i det nye år - hvor Ricky Hattons mod i hotellet med det indendørs løvereservat altså kan udmønte sig i en kamp mod Oscar De La Hoya. Måske endda på Wembley. Og det skal nok få både skrålende englændere og spillefugle op på de høje nagler igen.