Mayo risikerer fyreseddel efter epo-afsløring

Spanieren Iban Mayo blev testet positiv for epo under Tour de France, og han er nu suspenderet af sit hold, Saunier Duval. Flere ryttere kan nå at gå i fælden.

Cykelrytteren Iban Mayo blev mandag aften afsløret som dopingsynder, da det kom frem, at han blev testet positiv for epo 24. juli under Tour de France. Og det har ramt hans arbejdsgiver Saunier Duval hårdt.

- Det er en ubehagelig overraskelse. Han har aldrig været en rytter, vi havde under mistanke, faktisk nærmest det modsatte. Han har altid klaret sig igennem UCI's (Den Internationale Cykelunion, red.) test og de interne test på holdet. Det er dårlige nyheder, sagde Saunier Duvals manager, Josean Fernandez Matxin. Holdet har foreløbig suspenderet Mayo, men oplyser, at spanieren bliver fyret, hvis hans B-prøve også er positiv.

Præsidenten for Det Franske Antidoping Agentur (AFLD), Pierre Bordry, håber, at Iban Mayo bliver det sidste dopingtilfælde i dette års Tour de France.

- Vi ved det inden for de næste fem dage, sagde Bordry. Alle dopingprøver er endnu ikke analyseret. Iban Mayo risikerer en karantæne på to år.

/ritzau/