Mayo: De går efter min generation

Iban Mayo hævder stadig, at han er uskyldig og mener, at den internationale cykelunion er på jagt efter hele hans generation af ryttere.

Den spanske cykelrytter Iban Mayo føler sig forfulgt i sagen om en dopingprøve fra sommerens Tour de France. A-prøven viste spor af epo. Det fik Mayo til at kræve en B-prøve. Da den kom fra et laboratorium i Gent, var den "resultatløs". Det fik den internationale cykelunion (UCI) til at kræve endnu en B-prøve. Den blev lavet på det franske laboratorium, som også foretog den første analyse, og i onsdags var svaret klar: Positiv, og det havde Mayo også regnet med.

- Ikke fordi jeg er skyldig, men fordi det er ret klart, at resultatet måtte blive et, som UCI ønskede. Kunne nogen forestille sig, at også en tredje ekstratest var negativ, spørger han og fortsætter angrebet på UCI:

- De vil demonstrere et eller andet. De vil ødelægge min generation af cykelryttere. De leger med et menneskes liv, siger han til avisen Deia.

UCI-juristen Philippe Verbiest siger til franske L'Equipe, at proceduren omkring Mayo er helt logisk.

- Analysen fra Gent var uden resultat, den var hverken positiv eller negativ. Derfor er det helt logisk at man får lavet en ekstra analyse.

/ritzau/