Maveonde skyld i Fuglsang-nedtur

Jakob Fuglsang havde ikke sin bedste dag på 8. etape af Tour de France. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jakob Fuglsang (Astana) tabte et minut og 42 sekunder til Alberto Contador på den første bjergetape i Tour de France. Den danske cykelrytter døjede med et maveonde inden startskuddet til 8. etape.

Tinkoff-Saxo satte fart på op ad den næstsidste stigning i Vogeserne i Frankrig, og det blev samtidig dødsstødet til Jakob Fuglsang, der havde problemer med at hænge på i hovedfeltet.

Jakob Fuglsang, der har kørt et forrygende Tour de France indtil videre, kæmpede sig op på nedkørslen, men blev igen sat på den afsluttende kategori 3-stigning.

»Det (maveondet, red.) havde selvfølgelig lidt indflydelse. Jeg var lidt tom på den næstsidste stigning, og benene ville ikke helt, som jeg gerne ville,« sagde danskeren efter etapen.

Alberto Contador og Fuglsangs kaptajn på Astana, Vincenzo Nibali, duellerede op ad det sidste bjerg, og den høje fart fik flere af klassementrytterne til at falde fra og tabe tid i den samlede stilling. Heriblandt Jakob Fuglsang, der lå toer inden 8. etape.

»Det er selvfølgelig irriterende (at tabe tid, red.), men jeg havde som sådan regnet med det fra morgenstunden. Jeg var ikke helt på toppen til at starte med,« sagde Jakob Fuglsang.

Danskeren forsikrede dog om, at han har det fint inden 9. etape, der byder på seks kategoriserede stigninger.

8. etape blev vundet af Blel Kadri (AG2R).