Matti Breschel forsvarede den gule trøje

Der var lige så mange meninger om doping, som der var tilskuere på 3. etape af Post Danmark Rundt. Kongeetapen sluttede i Vejle med endnu en CSC-sejr.

Kurt Asle Arvesen vinder spurten i Vejle by og sikrer sig en samlet 2. plads i Post Danmark Rundt, mens hans holdkammrat Matti Breschel igen kunne trække i den gule førertrøje. Fotos: Palle Hedemann Fold sammen
Læs mere

En vindblæst Hans-Otto Bisgaard kunne i går introducere Post Danmark Rundt-rytterne på Store Torv i Århus. De mange fremmødte stod og skuttede sig, mens profilerne blev råbt op i højtalerne, hvorefter de gik et skridt frem og hilste på de jublende tilskuere.

Alex Rasmussen, der styrtede under anden etape, kom op på scenen til jubelråb og meddelte med stor fortrydelse i stemmen, at han først kunne få sin arm ud af gipsen om 8 uger.

Også Matti Breschel var oppe på podiet og afslørede sin taktik for igen at kunne trække i den gule førertrøje, som han vandt i går.

»Det handler om at have is i maven, og jeg vil satse på de små veje, når vi kommer til Vejle,« fortalte Matti Breschel med et skævt smil.

Dopingspøgelset var også til stede ved gårsdagens etape i Post Danmark Rundt. Et henkastet »Så kommer narkomanerne«-tilråb lød ganske kort efter starten. Et tilråb, der mindede tilskuerne om, at det skandaleramte Tour de France stadig var friskt i erindringen hos mange.

På trods af den ene dopingmisere efter den anden i Frankrig, så var det ikke til at se på antallet af tilskuere til gårsdagens etape fra Århus til Vejle. De små veje var fyldt med tilskuere, der hujede og heppede på deres favoritter.

Det gjorde Lone Jensen fra Voel også:

»Det er rigtig hyggeligt at se cykelrytterne komme forbi, og vi følger især Allan Johansen, der selv kommer fra Voel.«

For Lone Jensen influerede de massive dopingskandaler ikke på hendes oplevelse af dagens etape, men dog var hun sikker på, at de alle sikkert er dopede alligevel.

Inden feltet når Silkeborg er fire ryttere i udbrud. De to danske ryttere Rene Jørgensen og Jakob Moe Rasmussen deltager i udbruddet og får hurtigt lagt afstand til resten af feltet. Ikke helt så store stjerner som en Michael Rasmussen, som tilskuerne da også var kede af ikke deltog i løbet. Og Kaj Lund fra Odder fortalte om sit syn på sagen:

»Jeg har stor sympati for Michael Rasmussen, da jeg synes, at han er blevet uretfærdigt behandlet.«

Kaj Lund ville meget gerne have set Michael Rasmussen cykle med på dagens etape, lige som alle de andre tilskuere.

Ved et af Danmarks højeste punkter, Yding Skovhøj, ventede den hidtil største tilskuermængde på rytterne. Der blev snakket om dagens hårde rute og de strabadser, der stadig ventede de allerede hårdtprøvede ryttere.

De smalle veje og stejle bakker, som testede rytternes udholdenhed under hele ruten fra Århus, var langt fra ovre, da de nåede ind til Vejle. Som et andet Champs-Èlysees måtte de trætte cykelryttere køre rundt i ring inde i Vejle by, hvor høje bakker er en del af bymiljøet.

De fire ryttere, som længe havde været i udbrud, blev indhentet før Vejle og så slog CSC til igen som på gårsdagens etape. Nicki Sørensen sad nu forrest i feltet, da de sidste kilometer skulle køres hjem. Og han banede igen vejen for en CSCer, Kurt Asle Arvesen, der sprintede etapesejren i hus. 22-årige Matti Breschel kom i mål som nummer tre, men beholdt sin gule førertrøje, som han kan trække i igen til dagens etape fra Skælskør til Ringsted.

Men igen kiggede dopingspøgelset frem. Vejles borgmester Leif Skovs tale efter dagens cykelløb var heller ikke upåvirket af den senest tids skandaler i dansk cykelsport:

»Lad os støtte op om DCUs arbejde og i stedet bekæmpe dem, der ikke kan finde ud af at holde sporten ren,« sagde han og fortsatte over i, hvorstor en dag, det var for Vejle by, og at han så frem til at kunne byde velkommen igen til næste år.

DCUs direktør Jesper Worre var mere knap på ord. Han havde ikke lyst til at kommentere B.Ts artikel, hvor tilskuere kunne ses med et banner, hvor der stod:

»Aalborg elsker M. Rasmussen Worre er et svin A.S.O. er til grin.«

Han fortalte, at episoden heldigvis var en enlig svale, og at der jo er tusindvis af fans, som kan finde på mere konstruktive slagord og undgå personangreb.

Dagen i Vejle sluttede som den begyndte med højt solskin og en masse glade tilskuere, som fik hvad de kom efter; en god etape i årets Post Danmark cykelløb med masser af interessante rytterprofiler og en spændende og overraskende afslutning i Vejle by.

Men de fik også en tredje etape i Danmarks største sportsbegivenhed, hvor de tunge dopingskygger fra Tour de France endnu engang skyggede for solen.