Matchbold til Sergio Garcia

Golfspilleren Sergio Garcia fra Spanien har en fremragende chance for at bryde otte års europæisk major-forbandelse, når British Open afgøres søndag.

Sergio Garcia forsvarede flot sin føring ved British Open i golf, da han lørdag gik en runde i 68 slag, tre under banens par. Det giver spanieren en føring på tre slag inden søndagens fjerde og afgørende runde, og dermed har 27-årige Garcia chancen for at vinde sin første major, som også bliver den første europæiske major-sejr i otte år.

- Jeg havde det godt på banen, selv om jeg var lidt nervøs i starten. Men jeg spillede godt, og viste i dag, at jeg kunne klare presset med at være i front, og jeg håber bare, at jeg kan fortsætte med det gode spil i morgen, så jeg vinder, sagde Garcia efter runden.

Amerikaneren Steve Stricker skød sig selv op på en andenplads - tre slag efter spanieren - efter en fantastisk runde i 64 slag, hvilket var en tangering af banerekorden på Carnouste. Hele syv spillere deler tredjepladsen, men har seks slag op til Garcia.

/ritzau/