Masters til debat

Copenhagen Masters står måske foran forandringer, for ifølge DBF-næstformand Poul-Erik Høyer skal turneringen en tur i forbundets tænkeboks.

I Danmarks Badminton Forbund skal man til at diskutere, hvordan Copenhagen Masters skal se ud i fremtiden. Det fastslår forbundets næstformand Poul-Erik Høyer over for Berlingske Tidende.

Både internt i forbundet og i badmintonkredse har der længe været snak om, at der bør ske noget nyt med invitationsturneringen, som år efter år stort set har lignet sig selv. Hidtil er det også gået meget godt. Ikke mindst fordi der hér mellem jul og nytår ikke er tale om den store konkurrence på sportsfronten. Men dette års udgave, der begynder i dag, byder på det tyndeste felt i mange, mange år, fordi det ikke har været muligt at få fat i store udenlandske navne.

Det skyldes til dels, at de bedste kinesere er sendt i træningslejr efter skuffende resultater i China Open og til dels usikkerheden om, hvornår Super Serie-finalerne, der oprindeligt skulle være spillet lige før jul, vil blive afviklet. Først for nyligt blev det meddelt, at finalerne først spilles i løbet af 2008.

Alligevel mener Poul-Erik Høyer, at tiden nu er inde til at overveje, hvordan Copenhagen Masters også i fremtiden kan blive en succes.

»Der vil blive ved med at være en Masters, men det her må vi snakke om,« siger Poul-Erik Høyer, der først tidligere i år trådte ind i forbundets bestyrelse.

Han ønsker dog ikke at sige noget om, hvad han konkret forestiller sig, der skal ske med turneringen.

»Det må vi gå i tænkeboks med,« meddeler han blot.

Copenhagen Masters blev i mange år i spillet Cirkusbygningen i hjertet af København, men har de senere år haft hjemsted i Falkonercentret på Frederiksberg, hvor turneringen også spilles i år.