Martin Lundgaard måske ramt af gigt

I morgen begynder verdensmesterskaberne, og når de er slut næste søndag, skal veteranen Martin Lundgaard hjem og have svar på, hvor alvorlige hans rygproblemer er.

Badmintonspilleren Martin Lundgaard har ikke haft den optimale optakt til VM, men er alligevel optimistisk omkring medaljer. Arkivfoto: Kristian Brasen Fold sammen
Læs mere

Martin Lundgaard døjer ikke med de store smerter i øjeblikket, men hans problemer med ryggen har voldt ham så store kvaler, at han i en periode tidligere i år helt mistede lysten til at svinge ketsjeren.

»For første gang nogensinde syntes jeg ikke, det var sjovt at spille badminton,« siger fortæller Martin Lundgaard fra sit hotelværelse i Kuala Lumpur i Malaysia.

Det er her, verdensmesterskaberne begynder i morgen, men Martin Lundgaard og Jens Eriksen, der har en bronzemedalje fra VM i Madrid i fjor at forsvare, skal først i aktion på onsdag, fordi sidder over i første runde.

Martin Lundgaard har fået en del behandling forud for VM, og derfor føler han sig nogenlunde fit for fight, men træningen har langt fra været optimal. Til gengæld har han fået spillelysten tilbage, og hvis erfaringen så også tælles med, mener den 34-årige doublespecialist, at mesterskabernes måske alligevel blive en succes for ham og den tre år ældre Jens Eriksen.

»Den afgørende kamp for os bliver 1/8-finalen, hvor står til at møde et sydkoreanske par. Slår vi dem, kan vi vinde medalje,« lyder det forholdsvis optimistisk fra Martin Lundgaard.

Landstræner Steen Pedersen tør ikke forvente noget som helst, fordi optakten har været så skidt, og i værste fald bliver der også tale om Martin Lundgaards sidste store mesterskabet.

»Jeg har haft betændelse i bunden af ryggen, men lægerne mener, at det måske ikke skyldes badminton. Det kan være, at der er tale gigt,« fortæller Martin Lundgaard, som skal undersøges nærmere, når han vender tilbage til Danmark, og hvis der er tale om gigt, er det ikke sikkert, at ryggen fortsat skal udsættes for badminton på topniveau.

Martin Lundgaard og Jens Eriksen har spillet sammen siden 2001, og de største triumfer har været deres to sejre i All England, i 2004 og 2006, og deres mange succeser kombineret med deres status som modne stjerne har gjort dem særdeles populære.

Efter planen skulle de fortsætte frem til og med OL næste år, men det er altså ikke sikkert, at det bliver tilfældet.

Verdensmestrene fra 2003, Lars Paaske og Jonas Rasmussen vandt også bronze ved det seneste VM. Men til dels på grund af præstationerne i år og til dels på grund af lodtrækningen er der ikke de helt store forventninger til dem.

Lars Paaske og Jonas Rasmussen er seedet som nummer 11, mens Martin Lundgaard og Jens Eriksen er tredjeseedede. Seedet til at vinde VM-guld er de regerende verdensmestre Cai Yun og Fu Haifeng fra Kina.