Martin Laursen i dramatisk julemålorgie

Chelsea tabte et vigtigt skridt i mesterskabsstriden efter et umådeligt underholdende og momentvis overophedet opgør mod Martin Laursens Aston Villa, der sluttede 4-4.

Martin Laursen var blandt målscorerne i det eventyrlige juledrama på Stamford Bridge. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nigel Roddis

Godt halvvejs gennem sæsonen 2007-08 må den russiske rubel-mæcen Roman Abramovich og hans ambitiøse legetøj af en fodboldklub formentlig sande, at mesterskabet er ved at fortone sig.

Måske vil tiden vise, at tesen om Chelseas forspildte mesterskabsdrømme er lige lovlig letkøbt. Men det var ikke så meget pointtabet i 2. juledags særdeles medrivende match mod Aston Villa som det samlede kampforløb, der nu må få udsigterne til at se noget gråmelerede ud for den blåklædte traditionsklub.

På en i forvejen mandskabstung skadesliste bestående af klassespillere som Didier Drogba og forsvarsautoriteten John Terry, kunne Chelseas israelske manager Avram Grant i går føje et par betydende profiler mere til, da Frank Lampard sammen med Andrei Schevchenko humpede ud af opgøret hjemme på Stamford Bridge mod Martin Laursens Aston Villa.

Hvis ikke Avram Grants i forvejen noget melankolsk tyngede blodhundemaske røbede Chelseas øjeblikkelige lidelseshistorie, gjorde kampen sit til at understrege problemerne.

For nok var Chelseas normalt så pålidelige målmand Petr Cech mod forventning meldt klar mellem stængerne, men helt godt så det altså ikke ud, da tjekken lod et ufarligt skud fra Shaun Maloney glide under sig, så gæsterne fik bragt sig i spidsen med 2-0 kort før pausen.

I en første halvleg, hvor selvsamme Maloney havde udnyttet John Carews fornemme hovedstødsfrispilning til et tidligt føringsmål, kom Chelsea således under ekstraordinært hårdt pres mod et mandskab, der med Martin Laursen som forudseende og kontant midtstopper, blot er noteret for et enkelt nederlag ude i indeværende sæson.

Andrei Schevchenkos reducering på et straffespark i 1. halvlegs overtid var vitalt for kampens videre forløb. Og den ofte udskældte ukrainer skulle vise sig at være en af kampens centrale skikkelser, da han dels udlignede til 2-2 på et lumsk langskud, dels lagde op til Alex’s 3-2 mål.

Med en kneben, men ikke ufortjent føring, lignede det så småt den vante forretningsgang for Chelsea. Ikke mindst fordi Villa var reduceret til ti efter rødt kort til Zat Knight. Hvorefter Martin Laursen med 20 minutter tilbage af kampen tog plads i begivenhedernes centrum, da den store dansker listede med frem ved en diagonaldødbold og med noget, der mest lignede skinnebenet, fik styret bolden ind bag Petr Cech.

I en affektpræget ageren ansporet af både frustration og hjerteløs kynisme forløb Ricardo Carvalho sig med en knoglekvasende tackling på Gabriel Agbonlahor og fik derfor korrekt direkte rødt kort. Den exit kunne have dræbt kampen, men så ville Michael Ballack, der midtvejs i 1. halvleg var kommet på banen for Frank Lampard, lige markere sig efter et otte måneder langt skadesmareridt, da det tyske rekordindkøb fra 22 meter viste udsøgt sparketeknik på et direkte frispark.

At Aston Villa efter dén afvaskning så tæt på slutfløjtet fandt moral og styrke til igen at lægge et sidste desperat pres på Chelsea, vidner om den moralske ballast, Laursen og compagni har fået i denne sæson. Og da Ashley Cole måtte tage hånden til hjælp for at forhindre endnu en udligning fra Aston Villa, var vejen banet for Gareth Barrys køligt eksekverede straffespark til det barokt underholdende 4-4 facit.

Som for at føje spot til skade, øgede Manchester United forspringet til Chelsea ved at pulverisere Sunderland, mens Liverpool sled en 2-1 sejr hjem mod nedrykningsaspirerende Derby.

Titelkandidaterne fra Arsenal mødte efter redaktionens afslutning Portsmouth.