Martin Jørgensen bliver Olsens nye assistent på landsholdet

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere landsholdsspiller Martin Jørgensen bliver en del af Morten Olsens assistenttrænere på det danske fodboldlandshold.

Den forhenværende Udinese, Fiorentina og AGF-spiller tiltræder i jobbet 1. marts og vil første gang være med omkring en landskamp, når Danmark møder USA i træningskamp i Aarhus.

Landstræner Morten Olsen ser frem til at få Martin Jørgensen i sit team af assistenter, der allerede består af Torben Storm, Lars Høgh og Peter Bonde.

»Det er bestemt ikke alle spillere, man kan tage ind i en trænertrup på den måde, som vi gør med Martin. Han har i mange år været en kulturbærer på det danske landshold og er accepteret og respekteret både på og uden for landsholdet”,« siger Morten Olsen i en pressemeddelelse.

Ifølge landstræneren skal Martin Jørgensen især være med til at agere bindeled mellem trænerteamet og spillertruppen.

»Det er vigtigt med et naturligt led mellem trænere og spillere, der gør, at afstanden mellem trænerstab og trup ikke bliver så lang. Det er her, Martin kommer ind i billedet. Vi havde samme oplevelse med Ebbe Sand som træner – spillerne var rigtig glade for at have ham i rollen som mellemled,« fortæller Morten Olsen.

39-årige Martin Jørgensen spillede sin sidste landskamp i 2011, og han mener, at sagtens kan omsætte sin viden som spiller og bruge den som træner.

»Jeg ser stadig tingene lidt som en spiller. Derfor kan jeg se, når nogle ting fungerer virkelig godt på en taktiktavle, men mindre godt på grønsværen. Det er her, jeg virkelig kan gøre en forskel,« siger Martin Jørgensen.

Martin Jørgensen fortsætter sin trænergerning for AGFs U14 drenge.