Markant forstærkning til U21-landsholdet: Højbjerg klar til EM

Markant forstærkning til U21-landsholdet: Højbjerg klar til EM
Læs mere
Fold sammen

Det danske U21-landshold skal til sommer forsvare de rød-hvide farver under EM-slutrunden i Tjekkiet. Nu fortæller U21-landstræner Jess Thorup, at der er udsigt til forstærkninger for holdet.

Den tidligere Esbjerg-træner fortæller til Ekstra Bladet, at Pierre-Emile Højbjerg og Viktor Fischer skal med til slutrunden, selvom de begge er blevet en fast bestanddel af A-landsholdet.

»Det er selvfølgelig klart, at frem til landskampen mod Serbien (den 13. juni, red.), så er Pierre-Emile Højbjerg 100 procent fokuseret på opgaven med Morten Olsen. Men efter det så vender han tilbage og spiller EM-slutrunden med U21-landsholdet,« siger Jess Thorup til Ekstra Bladet.

Mens Pierre-Emile Højbjerg for tiden nyder stor succes i Augsburg, hvor han er udlånt til fra Bayern München, så gjorde Ajax-spilleren Viktor Fischer comeback efter 14 måneders skadespause i søndagens kamp mod NAC Breda. Men med tre spillerunder tilbage af Æresdivision er der stadig god tid for danskeren til at komme i god kampform.

Ajax-træner Frank de Boer håber da også, at Fischer skal spille slutrunden i Tjekkiet.

»Det vil være godt for Viktor Fischers fitness at spille U21 EM,« sagde Frank de Boer på pressemødet før kampen mod NAC Breda.

På den negative front ligger det fast, at FCKs Andreas Cornelius ikke kommer til at spille ved slutrunden, da han brækkede anklen i sidste uges kamp mod Silkeborg. Og søndag blev U21-landsholdets anfører Jannik Vestergaard skadet, da han sammen med Werder Bremen mødte HSV. Her ligger skadens omfang endnu ikke fast, men det frygtes, at der er tale om en ledbåndsskade, og det kan potentielt bringe hans deltagelse i fare.