Mark Cavendish knust over tidligt exit fra Tour de France

Mark Cavendish styrtede på hjemmebanen i England og måtte som følge deraf udgå af det prestigefyldte etapeløb Tour de France. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mark Cavendish måtte tidligt søndag morgen opgive at fortsætte i Tour de France, efter han på første etape styrtede kort før målstregen.

Det hele skulle have været en britisk folkefest på den første etape af Tour de France, men desværre for de mange fremmødte englændere måtte de måbende se til, mens deres helt Mark Cavendish (Omega Pharma Quick-Step) på dramatisk vis bragede i asfalten sammen med Simon Gerrans.

Selv var hovedpersonen da også trist, da han talte med den fremmødte presse før starten på anden etape.

- Jeg er fuldstændig knust, det er klart. Vi overvejede situationen allerede i går aftes. Men jeg har faktisk flere smerter i dag, end jeg havde i går. Skulderen gik af led, sagde Mark Cavendish.

Briten har gennem karrieren vundet 25 etaper i det franske cykelløb, og han har efter styrtet påtaget sig skylden og undskyldt over for Simon Gerrans.

I spurten kæmpede de to ryttere om at komme på hjul af Peter Sagan, der endte med at blive nummer to på etapen, som blev vundet af den tyske sprinter Marcel Kittel.

- Jeg talte med Gerrans på målstregen og ringede til ham på hotellet om aftenen. Vi kørte begge efter Peter Sagans hjul. Jeg ville så gerne sidde på hjul af ham, at jeg gik efter et hul, der ikke var der. Undskyld, sagde Mark Cavendish.

Søndagens etape køres fra York til Sheffield.