Maria Fiskers pandebånd kan koste EM-åbningskamp

EHF vil ikke godkende Maria Fisker beskyttende pandebånd. Det kan koste hende EM-åbningskampen.

Det pandebånd, som Maria Fisker bruger til at beskytte sit hoved, er ikke godkendt af EHF, og det kan i yderste konsekvens ende med at koste hende EM-deltagelsen. Arkivfoto. Scanpix/Anders Kjærbye Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Malmø. Danmarks pressemøde i Malmø søndag forud for mandagens åbningskamp ved EM i kvindehåndbold var uden venstrefløjen Maria Fisker.

Og det var der en for hende og landsholdet frustrerende forklaring på.

Det pandebånd, som fløjspilleren gennem lang tid har brugt til at beskytte sit hoved efter en voldsom hjernerystelse, er trods ihærdige forsøg fra den danske lejr ikke blevet godkendt af Det Europæiske Håndboldforbund (EHF).

Det betyder, at dagen før Danmarks første kamp ved EM ved hun ikke, om hun må spille.

- Vi har været til møde her til formiddag med EHF, og indtil videre er det pandebånd ikke godkendt, fortæller landstræner Klavs Bruun Jørgensen på pressemødet.

- Vi arbejder selvfølgelig på højtryk for at få det godkendt, men vi arbejder også på et alternativ. Det er fysioterapeuterne i gang med.

Uklarheden omkring sin egen situation var også årsagen til, at Fisker var blevet på værelset under søndagens presseseance.

- Det er derfor, at Maria Fisker ikke vil være til stede ved dette pressemøde, fordi hun selvfølgelig er lidt mærket af, at hun ikke ved, om hun kan få lov til at spille denne her kamp, forklarer landstræneren.

- Det håber jeg, at I (pressen, red.) vil respektere og ikke sender hende en besked.

Med godt et døgn til åbningskampen mod Montenegro bliver det altså med stor sandsynlighed et dansk hold uden Maria Fisker.

Og dermed bliver det et dansk hold med kun 15 af de 16 tilladte spillere på holdkortet til kampen, hvis ikke der sker et mirakel omkring godkendelsen inden mandag aften.

- I forhold til truppen foretager vi os indtil videre ikke noget. Vi arbejder med alternative løsninger og forsøger at få presset det her igennem, siger Klavs Bruun Jørgensen, som dog er fortrøstningsfuld omkring fløjposition.

- Jeg er helt tryg ved, at vi så kun stiller med Fie Woller på venstrefløj.

Danmark åbner EM mandag mod Montenegro klokken 20.45.

/ritzau/