Marginalerne var imod Danmark

Efter en uhyre tæt dyst tabte danskerne 28-26 til Kroatien. Men kvartfinalerne er stadig en mulighed

Der blev virkelig gået til stålet i kampen mod Kroatien. Her er det Lars Jørgensen, der bliver tacket af Kroatiens Ljubo Vukcic. <br>Foto: Alex Grimm Fold sammen
Læs mere

Efter onsdagens tre kampe i Danmarks mellemrunde-gruppe og det danske nederlag til Kroatien synes de danske chancer for at komme i semifinalen begrænset til videre adgang via fjerdepladsen. Den mulighed er til gengæld fortsat absolut realistisk og kræver »kun« sejre i de sidste to opgør i runden på lørdag og søndag mod Rusland og Tjekkiet, der ligesom Danmark fortsat har nul point.
Det var dog tæt på at blive til mere for Wilbeks team. Men denne gang var marginalerne imod de danske spillere.
SAP Arena i Mannheim er en imponerende arena med plads til over 14.000 tilskuere. Selv om hallen i går var trekvart fyldt til Danmarks møde med Kroatien, var der i første halvleg et stykke vej op til den stemning, der prægede overlevelseskampen mellem Danmark og Norge i Kiel i mandags.
Ikke at der manglede rød/hvid farve på lægterne. Men den tilhørte i lige så høj grad de skakternede kroatiske fans som danske supportere. De to lejre gav fin støtte til deres hold, men hvis Ostseehalle i mandags kogte ved tæt på 100 grader, var niveauet i går i kampens første del tættere på lunkent.
Ekstrem fight
På banen lod Ulrik Wilbeks udvalgte sig ikke påvirke negativt af det mere dagligdags stemningsniveau. Tværtimod lagde danskerne fra land med brask og bram, og med forrygende kombinationer blev en føring på 6-2 opbygget.
Men kroaterne skal man ikke give en lillefinger, og på forbavsende kort tid havde Ivano Balic og Co. bragt sig foran 9-8 ved at straffe en række danske fejl, der desværre hurtigt sneg sig ind i spillet i det opskrude tempo, kampen blev spillet i.
Herfra blev det halvlegen ud en dansk kamp for at holde trit med de mange kroatiske angrebsvarianter, der styret af den kreative playmaker Balic rullede frem mod Kasper Hvidt mål og forsvaret foran ham.
Hvidt stod særdeles glimrende i målet og blev godt hjulpet i sit arbejde af et benhårdt knoklende dansk kollektiv. Men kroaterne har så mange offensive strenge at spille på, at det er uhyre svært for nogen defensiv at lægge låg på dem.
Kroatien kunne gå til pause foran 15-12. Derfor blev anden halvleg en lang dansk kamp op ad bakke mod såvel kroaterne som det ukrainske dommerpar Vakula og Ludovik. De to opmænd havde en del marginalkendelser, der gik imod Danmark, og det prægede de danske spillere, der synligt følte sig forfulgt.
Det fik også stemningen i hallen til at stige betragteligt, men mens de mange danske tilskuere lod hidsigheden skylle ned over dommerparret, kanaliserede de danske spillere vreden ud via en ekstrem fight, der var lige ved at give pote. For trods problemer med at passere den velspillende Jerkovic i det kroatisk mål, lykkedes det Danmark at kæmpe sig op på 25-25 fem minutter før tid.
Afslutningen blev hektisk, og et skud over mål af Lasse Boesen i de sidste sekunder forhindrede uafgjort. Slaget var tabt, men krigen kan endnu vindes. Næste forhindring er Spanien i aften.