Maratonlegende raser over dopingbeskyldninger

Paula Radcliffe er træt af at blive beskyldt for at have sat sin fantastiske maratonrekord ved hjælp af doping. Til april slutter hun en lang karriere ved at deltage i London Marathon. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den kvindelige verdensrekordholder på maratondistancen, engelske Paula Radcliffe, er træt af, at folk ikke tror på, at hendes verdensrekord er ren.

Tilbage i april 2003 løb Paula Radcliffe London Marathon i tiden 2:15:25, hvilket stadig er verdensrekorden over et årti efter, den blev sat. Ingen er sidenhen kommet i nærheden af hendes fabelagtige tid og det har fået rygterne til at svirre, hvilket har gjort Radcliffe rasende.

»Det er forfærdeligt. Jeg hører det hele tiden. Folk siger: »hun kan ikke have været ren og have løbet 2.15.« Jeg ved, jeg kan være aldeles stolt. Jeg kan ikke forstå, hvordan andre, der har snydt, kan se deres konkurrenter eller familie i øjnene,« siger den 41-årige løber til The Guardian.

Radcliffe mener, at sporten er ved at blive ødelagt af de profiler, der er blevet taget for doping, som for eksempel den kenyanske stjerne, Rita Jeptoo, der har vundet de traditionsrige maratonløb i Boston og Chicago. Dårlige eksempler som hende ødelægger ifølge Radcliffe sporten for alle de løbere, der ikke snyder.

»Ja, det gør mig meget vred. Jeg mener, at der skal skabes et system, der kan beskytte de rene atleter og sikre, at de folk, der følger med, faktisk kan tro på, hvad de ser.«

Radcliffe har i to år døjet med en fodskade, men hun glæder sig til at slutte sin flotte karriere af med London Marathon og håber på en tid på mellem 2.30 og 2.40.