Mannings eftermæle kan blive plettet af skandalesager

Et sagsanlæg om sexchikane og en undersøgelse om doping hjemsøger Peyton Mannings eftermæle.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Denver: Peyton Manning er færdig med NFL, men NFL er ikke færdig med Manning.

En af spillets bedste quarterbacks nogensinde annoncerede søndag officielt, at han indstiller karrieren, men det betyder ikke, at han går fri af den undersøgelse om doping, som NFL igangsatte i januar.

- Undersøgelsen er stadig i gang, og den er meget grundig, skriver NFL-talsmand Brian McCarthy i en mail til Reuters.

Manning er under beskydning, efter at en dokumentar på den amerikanske udgave af tv-stationen Al-Jazeera i december beskyldte ham for at have købt væksthormoner, da han genoptrænede efter en skade i 2011.

- Undersøgelsen indebærer at gennemgå en lang række data, interviewe et væld af personer og samarbejde med andre myndigheder. Vi kommenterer ikke, hvordan undersøgelsen går, før den er færdig, skriver McCarthy.

Peyton Manning, der har vundet titlen som ligaens mest værdifulde spiller hele fem gange, har benægtet alle anklager. Dokumentarens hovedkilde trak da også sine udsagn tilbage, efter at dokumentaren var blevet sendt, men undersøgelsen fortsætter altså.

Problemerne stopper imidlertid ikke dér for Peyton Manning.

Han blev for nylig nævnt i et sagsanlæg fra en gruppe af tidligere kvindelige studerende, der sagsøger University of Tennessee for deres håndtering af anklager om sexchikane mod universitetets atleter.

Da Manning mandag blev spurgt til sagen om sexchikane på sit afskedspressemøde i Denver, sagde den aldrende quarterback:

- Dette er en glædens dag, og intet kan ændre på det. Det er ærgerligt, at folk ikke kan se forskel på sandt og falsk. Jeg har ikke gjort noget af det, der bliver påstået, sagde Manning.

Peyton Manning spillede størstedelen af sin NFL-karriere i Indianapolis Colts, hvor det hele begyndte i 1998.

De seneste fire sæsoner har han repræsenteret Denver Broncos, hvor han i februar stoppede på toppen som den ældste quarterback, der har vundet Super Bowl.

/ritzau/