Mange nye modeller i spil til Superligaen

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er 20 konkrete modeller i spil til den nye Superliga-struktur, men kortene holdes tæt til kroppen i forhold til, hvordan ligaen ændres.

Onsdag mødtes Divisionsforeningen, Superliga-klubberne og holdene fra 1. division til en snak om dansk fodbolds fremtid. Superliga-strukturen var på dagsordenen, og man håber, man er nået frem til en løsning inden den kommende sæson.

20 forskellige modeller blev præsenteret af det hollandske analysefirma Hypercube, men endnu er der ikke blevet sorteret i de forskellige forslag, der indeholder ændringer, som kan medføre indførelsen af slutspil og både flere og færre hold i Superligaen.

»Der er de modeller, der har flere positive effekter end andre. Men der er ikke lavet en grovsortering af dem. Der har været nogle kommentarer til, hvad man ikke vil være med til, men der har også været nogle spørgsmål til, hvad man gerne vil vide mere om. Og det bliver nu taget med tilbage, og så bliver der analyseret videre på det. Der kommer en pakke med færre modeller, som vi skal diskutere på næste møde i slutningen af maj,« siger Claus Thomsen, direktør i Divisionsforeningen.

Sportschef i FC Nordsjælland, Jan Laursen, var med på mødet, og han mener, at det stadig er alt for tidligt at begynde at tale fordele og ulemper ved de enkelte forslag.

»Man har selvfølgelig nogle holdninger, men vi har gang i en proces. Det er for tidligt at gøre status. Det er vigtigt, at man overvejer tingene grundigt og lytter til de folk, der har ekspertisen. Man skal også lige hjem til klubben og vende det, inden man bestemmer sig for, hvad man skal gå efter,« siger han.

Claus Thomsen fortæller, at eventuelle ændringer af det nuværende system med 12 hold og 33 kampe kan træde i kraft allerede efter sommerferien.

»Alle 12-holds-modeller kan træde i kraft fra næste sæson, for så går alle holdene ind på kendte betingelser. Vælger man en model med færre eller flere hold, så vil der højst sandsynligt være en overgangssæson, hvor man tilpasser antallet af hold, så man er klar til sæsonen 2016/17,« lyder det fra Thomsen

Divisionsforeningen regner med at være klar til at anbefale en strukturmodel til DBU før forbundets sidste bestyrelsesmøde 20. juni.