Manchester United mangler skarphed før russisk udflugt

Russiske Rostov er næste bump på vejen i Manchester Uniteds plan om at vinde Europa League.

Arkivfoto. Russiske Rostov er næste bump på vejen i Manchester Uniteds plan om at vinde Europa League. Fold sammen
Læs mere
Foto: Maxim Shemetov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rostov-on-Don. Wayne Rooney og skarphed.

Det er to ting, der mangler, når Manchester United møder russiske Rostov på det ujævne Olimp-2-stadion i den første af to kampe i Europa Leagues ottendedelsfinaler.

Selv om United-manager José Mourinho aldrig har tabt en kamp i Rusland under sine ophold i Chelsea, Inter Milan og Real Madrid, er det er ikke med glæde, at han vender tilbage.

»Det er en dårlig lodtrækning på alle måder. Det er langt væk, og det er svært«, siger Mourinho til Manchester Uniteds hjemmeside.

»Det sker på et meget dårligt tidspunkt for os, det er svært, fordi det er et vanskeligt hold«, siger han.

For nylig spillede holdet sig til sit første trofæ under José Mourinho med 3-2 sejren over Southampton i Liga Cup-finalen. Trods sejren er manageren skuffet over holdets få mål for tiden.

»Vi skal score mål. Andre hold med færre chancer scorer flere mål.«

»Mod Southampton i Liga Cup-finalen havde vi fem chancer og scorede tre mål. Men mod Bournemouth (1-1, red.) havde vi mere end ti chancer og scorede et mål«, siger han.

Manageren er ikke den eneste, der spår en vanskelig kamp i Rusland. Ifølge holdets midtbanespiller Juan Mata bliver Rostov en hård modstander. Særligt fordi russerne er på hjemmebane, lyder det.

»I denne sæson har de slået Bayern München og Ajax eksempelvis. Det giver et billede af, hvor stærke de er,« siger Mata.

Mourinho har ladet Wayne Rooney, Luke Shaw og Bastian Schweinsteiger blive hjemme, mens armenske Henrikh Mkhitaryan er vendt tilbage til truppen.

Men trods modstand forsøger holdet at bevare drømmen om at føje turneringen til listen over europæiske triumfer.

I 1968 vandt United Europa Cuppen for mesterhold, der senere skiftede navn til Champions League, som holdet vandt i 1999 og 2008. Holdet vandt Cup Winners Cup i 1991.

Men klubben har aldrig vundet Europa League eller turneringens forgænger, Uefa Cuppen.

Lykkes det i år, kan klubben slutte sig til Juventus, Ajax, Bayern München og Chelsea, som alle har vundet de tre europæiske turneringer.

/ritzau/AFP