Manchester United har angriberproblemer i januar

Zlatan Ibrahimovic er knæskadet og ude hele januar, og Romelu Lukaku er ude i mindst to uger med hovedskade.

Romelu Lukaku måtte lørdag bæres fra banen med iltmaske. Scanpix/Oli Scarff Fold sammen
Læs mere

Manager José Mourinho står med en udfordring i de kommende kampe, når han skal bestemme, hvem der skal varetage pladsen som central angriber for Manchester United.

Zlatan Ibrahimovic er ude i en måned, og José Mourinho forventer, at belgieren Romelu Lukaku er ude i mindst to kampe, efter han lørdag stødte sammen med Southamptons Wesley Hoedt og måtte bæres fra banen med iltmaske.

»Jeg ved ikke, hvor lang tid Lukaku er ude. Men jeg ved, at hvis man er ude rigtig, rigtig længe, så får man det at vide med det samme, og det har vi ikke gjort.«

»Men den måde, som han forlod banen på, betyder, at vi mindst på undvære ham i de kommende to kampe, det er helt sikkert,« siger Mourinho med henvisning til mandagens kamp mod Everton og fredagens FA Cup-dyst mod Derby.

Premier League-reglerne foreskriver, at en spiller, der er diagnosticeret med en hjernerystelse, hvilket formentlig er tilfældet for Lukaku, minimum skal holde sig fra banen i seks dage og efterfølgende klarmeldes af en læge.

Derfor kan belgieren tidligst komme i kamp igen 15. januar mod Stoke.

Hvad angår Zlatan Ibrahimovic venter en endnu længere pause. Fra april til november sad han ude med en knæskade, og selv om svenskeren har spillet flere kampe siden sit comeback, driller knæet ham stadig.

»Det er et kæmpe problem. Han er en 37-årig med et dårligt knæ. Han er ude i mindst en måned,« siger José Mourinho.

Dermed er det oplagt, at enten Marcus Rashford eller Anthony Martial bliver flyttet ind centralt, selv om de mest er blevet brugt som kantspillere.

En anden mulighed er at hente en angriber, når transfervinduet åbner i januar.

»Det ved jeg ikke, om vi vil gøre,« siger José Mourinho.

Uden Zlatan Ibrahimovic i hele kampen og uden Romelu Lukaku i de sidste 80 minutter spillede Manchester United lørdag 0-0 mod Southampton. Det var Uniteds tredje uafgjorte ligakamp i træk.

/ritzau/AFP