Manchester-profil: Alle i United står sammen om van Gaal

Manchester Uniteds veteran Michael Carrick mener, at kritikken mod holdets manager er 'respektløs'.

Foto: PAUL ELLIS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Manchester: Mandag aften tager Manchester United imod Chelsea i Premier League. Men i modsætning til hvad man skulle tro, er der ikke tale om et topopgør i den engelske liga.

Manchester United halser efter topholdene efter tre nederlag i træk, og Chelsea befinder sig efter en historisk dårlig sæson lige over nedrykningsstregen på ligaens 15.-plads.

United-manager Louis van Gaal har været sat under et hårdt pres, og mange britiske medier skriver, at spillerne i den røde del af Manchester har opgivet at kæmpe for van Gaal på banen. Men den udlægning er respektløs, mener Uniteds Michael Carrick.

- Det gør ondt på os, når folk siger, vi har givet op. Det er ikke den slags mennesker, vi er, siger Carrick til BBC.

- Det er respektløst, når folk siger, at gutterne ikke gør sit bedste for manageren. Vi har haft en forfærdelig stime, det er en forfærdelig følelse, siger den mangeårige Manchester-spiller.

Efter en udmærket start på sæsonen er Manchester United på det seneste røget ud af både Champions League og Premier Leagues top-fire.

Efter lørdagens 0-2-bet på udebane til Stoke blev Louis van Gaal spurgt, om han føler sig fyringstruet. Som svar luftede han muligheden for selv at kvitte jobbet.

- Det er ikke altid nødvendigt for klubben at fyre eller afskedige mig. Nogle gange gør jeg det selv, sagde Louis van Gaal efter kampen.

Uniteds nederlag mod Stoke var første gang siden 1961, at holdet har tabt fire gange i træk. Ud over tre nederlag i Premier League har United tabt til Wolfsburg i Champions League.

/ritzau/