Manchester City skriver historie med kæmpe FA Cup-sejr

Manchester City vandt 6-0 over Watford i FA Cup-finalen, hvor Raheem Sterling scorede hattrick.

Manchester City-angriberen Raheem Sterling sparkede bolden det sidste lille stykke over målstregen, mens Gabriel Jesus jublede over 2-0-målet, som brasilianeren også kunne være noteret for. John Sibley/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Ingen mandlige fodboldhold havde nogensinde vundet det engelske mesterskab, FA Cuppen og Liga Cuppen i samme sæson.

Indtil nu.

For Manchester City præsterede lørdag at hjemføre en såkaldt hjemlig Treble med en sejr på 6-0 over Watford i FA Cup-finalen på Wembley i London.

Samme præstation har Citys kvindehold i øvrigt leveret, og det var noget City-manager Josep Guardiola påpegede i optakten til finalen.

I lørdagens finale var der klasseforskel fra start til slut, og City havde førertrøjen på og dominerede store dele af opgøret.

Der skulle dog gå 26 minutter, før City kom foran 1-0.

Raheem Sterling fik headet bolden over til David Silva, som udnyttede muligheden til at score fra tæt hold.

Syv minutter før pausen øgede det nykårede engelske mesterhold til 2-0, og det burde egentlig være med Gabriel Jesus som målscorer.

Men Sterling ville det anderledes og hamrede bolden de sidste centimeter over målstregen.

Watford havde også chancer til at score og gøre det til en anderledes kamp, men blandt andre Roberto Pereyra brændte en stor mulighed, hvor City-keeper Ederson heldigt fik foden på afslutningen.

Watford appellerede også for et straffespark, da bolden blev hamret ind på City-stopperen Vincent Kompanys arm, men dommeren afviste protesterne.

Et kvarter inde i anden halvleg scorede indskiftede Kevin De Bruyne til 3-0 efter noget, der kunne minde om en træningsøvelse med stillestående kegler.

Gabriel Jesus nåede også at komme på måltavlen, da han udnyttede et oplæg fra De Bruyne.

Sterling fuldendte ydmygelsen med målene til 5-0 og 6-0 efter 81 og 87 minutters spil.

/ritzau/