Manchester City dummede sig mod Arsenal

Arsenals Santi Cazorla bragte gæsterne foran på straffespark.
Læs mere
Fold sammen

Arsenal vandt en smule overraskende med 2-0 på Manchester Citys hjemmebane Etihad. Dermed mister hjemmeholdet vigtige point i jagten på Chelsea, der nu fører Premier League med fem point ned til Manuel Pellegrinis mandskab.

Gennem Premier League-sæsonen har Manchester City og Chelsea duelleret i toppen af den bedste engelske række, men efter weekendens runde i Premier League rykker Jose Mourinho, der lørdag førte sit hold frem til en knusende 5-0-sejr over Swansea, en anelse tættere på at føre mesterskabet hjem til London og Stamford Bridge.

Godt nok mangler der stadig 16 spillerunder i Premier League. Med 48 point at uddele kan intet derfor siges at være afgjort, men Jose Mourinho kan kun have været begejstret for at se Manchester City spille på den måde, som det var tilfældet søndag aften.

Trods solid overvægt i boldbesiddelse blev Manchester City aldrig for alvor farlige, og efter 24 minutters spil dummede anfører Vincent Kompany sig i egen forsvarszone, da han begik et klodset straffespark. En mulighed, som Arsenals vævre spanier Santi Cazorla ikke tøvede med at udnytte.

Arsenal-spillerne viste i det efterfølgende stor løbevillighed og gejst, og det er da bestemt heller ikke fordi, at Arsene Wengers mandskab ikke havde noget at spille for. Med lørdagens sejr til Tottenham havde Arsenal brug for minimum et point for at overhale Christian Eriksens mandskab, der inden kampen var placeret på den vigtige og europæisk-adgangsgivende femteplads. Derfor vakte det glæde, da Olivier Giroud scorede sit sjette sæsonmål efter knap 70 minutters spil.

Den franske forward stod helt fri sammen med to andre Arsenal-spillere, og han kunne ubesværet pande Arsenal endnu tættere på de tre point, som der aldrig rigtig var tvivl om denne søndag aften i Manchester.