Manager: Wozniacki fortjener trofæ for 20 års arbejde

Caroline Wozniackis manager Julien Cassaigne er stolt over danskerens jagt på den ultimative triumf.

Caroline Wozniackis manager Julien Cassaigne (forrest til højre) hylder danskerens hårde arbejde frem mod grand slam-titlen i Melbourne. Reuters/Edgar Su Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Melbourne. Wozniacki-lejren var i ekstase, da den danske tennisspiller Caroline Wozniacki lørdag formiddag sikrede sig sin første grand slam-titel med en sejr over rumænske Simona Halep i finalen ved Australian Open.

I danskerens boks faldt far og træner Piotr Wozniacki, hendes forlovede, David Lee, og manager Julien Cassaigne i armene på hinanden, da Halep slog bolden i nettet på Wozniackis første matchbold.

»Alle er meget stolte af hende og det, hun har udrettet over de seneste 20 år. Hun har arbejdet frem mod dette, siden hun var syv eller otte år gammel, så det handler ikke kun om en eller to ugers arbejde,« siger Julien Cassaigne efter den højdramatiske kamp.

Han har været en del af Wozniackis hold i en årrække og set, hvordan hun har arbejdet målrettet mod trofæet i en af de fire grand slamturneringer.

»Jeg synes, hun fortjener det. Med det niveau, hun har spillet på i det seneste år og med sejren i Singapore (sæsonfinalen sidste år, red.), så fortjener hun det«, siger Julien Cassaigne.

»Hun har været meget stabil, og nu har hun vundet den grand slam-titel, som hun har ventet på. Det tog måske lidt flere år, end folk havde troet, men nu er den i hus, og det er meget fortjent«, siger manageren.

Om der har ligget et særligt pres på skuldrene på Wozniacki, der indtil lørdag havde vundet 27 WTA-titler uden en grand slam-titel, vil Julien Cassaigne ikke forholde sig til.

»Der er pres på hver gang, hun går på banen. Hun er et konkurrencemenneske og vil vinde alle bolde til træning.«

»Denne kamp var selvfølgelig vigtig. Hun er nummer et og har vundet en grand slam-titel,« siger Julien Cassaigne.

Med en grand slam-titel i tennistasken og en ny position som nummer et i verden er managerens arbejde også blevet lidt lettere, fortæller han.

»Det er selvfølgelig altid bedre at tale med en sponsor, når de ringer, og du kan sige, at du har en spiller, der ligger nummer et i verden end en, der ligger nummer 250,« siger Julien Cassaigne og tilføjer:

»Men hun har altid haft stor værdi for sponsorer, fordi hun er en god ambassadør både på og uden for banen.«