Man Utd-manager sammenligner sine spillere med blinde passagerer

footballvangaal

Manchester United-manager Louis van Gaal er allerede i sin første sæson blevet kendt for sin alternative omgang med medierne. Hollænderen er bramfri og sætter gerne nogle lidt anderledes billeder på tingene, når de skal forklares.

Således er Louis van Gaal også ude i en interessant metafor, når han skal forsøge at forklare, hvorfor det først nu er ved at løsne spillemæssigt op for Manchester United efter en krampagtig start. Han sammenligner den proces, spillerne har været gennem - med den han selv var igennem, da han skulle vænne sig til den engelske bilkultur.

»Da jeg kom til England, skulle jeg lære at køre med rattet i den modsatte side. Det er man bare nødt til at lære sig selv. Det kunne have ført til mange ulykker, men jeg var heldig at undgå det med nød og næppe. Jeg havde heldet, men tænkte hele tiden, at det ville blive bedre lidt efter lidt. Og nu behøver jeg ikke længere at advare folk i nabolaget,« siger Louis van Gaal i dokumentaren »Louis Van Gaal: My Life. My Philosophy«, som sendes på klubbens egen tv-station MUTV.

Louis van Gaal har aldrig været kendt som en mand, der underspillede sin egen fodboldintellekt, og heller ikke denne gang taler han ned om sine egne evner - som spillerne har skulllet bruge tid på at forstå.

»Som spiller var jeg langsom, og derfor var jeg nødt til at lære mig at tænke hurtigt på banen. Sådan udviklede jeg et taktisk niveau, som i dag passer mig som træner. Jeg tror, at spillerne nu har vænnet sig til min fodboldfilosofi, og nu skal de præstere,« siger van Gaal.