Makienok skal grave dybt i Palermo

Simon Makienok får sparsomt med spilletid i Palermo. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Simon Makienok er i modgang i Palermo og savner spilletid, så nu skal den tidligere Brøndby-bomber finde ekstra ressourcer frem fra sit inderste.

30. august gik et ønske i opfyldelse for Simon Makienok. Efter at have været flittigt scorende i Brøndby blev han solgt til Palermo i den italienske Serie A og kunne underskrive en fire-årig kontrakt. Et udlandseventyr kunne begynde for 24-årige Simon Makienok, men lige nu er der ikke meget eventyrligt over danskerens ophold på Sicilien.

Den over to meter høje angriber er på ingen måde blevet forkælet med spilletid, siden han forlod den københavnske vestegn, for i de 12 kampe, han har været til rådighed for Palermo i Serie A, har der blot været brug for ham i fire.

Med sene indhop er manden med de seks A-landskampe nået op på samlet 55 minutters spilletid for sin nye arbejdsgiver. Den første scoring har han stadig til gode, og i Palermos fem seneste Serie A-kampe har han ikke spillet. I de seneste tre har han ikke engang været at finde på bænken.

- Der er ikke mange spillere, der går igennem en karriere uden modgang. Den oplever Simon nu, og han skal grave dybt og finde ressourcer frem, så han bliver ved at udvikle sig. Jeg ved, han har tro på egne evner, og han lader sig ikke slå ud, fortæller agenten Michael Steensgaard og tilføjer:

- Det er aldrig sjovt at være i modgang, men man kan lære en masse af det, og det er jeg sikker på, Simon også gør. Et eller andet sted definerer det mennesker, hvordan de reagerer i modgang.

Mulighederne for i det mindste at komme på bænken er ellers store i støvlelandet. I 2012 besluttede det italienske fodboldforbund at vedtage et forslag om at udvide antallet af pladser, så der nu må være 12 reserver til hver kamp. Når han ikke engang er med der, er det svært at komme på banen.

- Simon vil gerne spille mere. Det er ikke en optimal situation, han er i. Omvendt har ting før ændret sig i fodbold. Vi må se, hvad tiden bringer. Man skal spørge træneren (Giuseppe Iachini, red.), om, hvorfor Simon ikke har spillet mere, siger Steensgaard.