Mainz-manager forsvarer kritiseret Hjulmand

I starten af sæsonen var der meget at glæde sig over, men ingen sejr i ni kampe er ikke optimalt i vinterpausen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mainz' manager, Christian Heidel, forsvarer i et interview med den tyske sportsavis Sportbild Kasper Hjulmands indsats som træner.

Kasper Hjulmand havde en fremragende start i Mainz, da han i sommers skiftede FC Nordsjælland ud med den tyske Bundesliga. Hele otte kampe uden nederlag blev det til, inden luften gik af ballonen. Efter første halvdel af sæsonen har Mainz ikke vundet i de sidste ni kampe, og selvom de ligger nummer tolv, er der kun ét point ned til nedrykningsstregen.

Den dårlige placering i vinterpausen har selvfølgelig medført kritik af Hjulmand, men Mainz' manager tvivler ikke på sin danske træner.

»Indtil videre er resultaterne på linje med forventningerne. En 12. plads kan vi godt leve med. Fire eller fem point mere ville havde været godt, og det ved Kasper. Men han har arbejdet under nogle vanskelige omstændigheder. Sidste sæson havde vi det ældste hold, nu har vi det yngste hold. Under Thomas (den tidligere træner Thomas Tuchel, red.) havde vi også kun 18 point efter første halvdel af sæsonen. Jeg ville være bekymret, hvis vi havde 18 point og havde givet alt, hvad vi havde, men det tror jeg ikke, at vi har. Vi kan spille bedre fodbold. Vi har masser af kvalitet i truppen, og vi kan stadig blive bedre,« siger Heidel til Sportbild.

Kritikken har især gået på Kasper Hjulmands ændring af den måde, som Mainz spiller, hvor han har fokuseret på en mere boldbesiddende spillestil.

»Kasper skal ikke lave en fodbold-revolution i Mainz. Det er ikke hans mål. Mange mennesker tror, at vi vil væk fra vores gamle dyder. Det er selvfølgelig heller ikke forbudt, men det er ikke det, at vi styrer imod. Vi ønsker at styrke vores boldbesiddelse - det er målet,« siger Heidel.

Den 42-årige dansker indgik sidste sommer en treårig kontrakt med den tyske klub efter at havde været i FC Nordsjælland siden 2008, hvor det blandt andet blev til guld i 2011/12, Hjulmands første sæson som cheftræner efter tre år som assistent.