Mainz-manager forklarer baggrunden for fyring af Hjulmand

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kasper Hjulmand blev fyret som cheftræner i Mainz, da der blot var spillet fire kampe i forårssæsonen. Men ifølge Mainz-manager Christian Heidel var det en nødvendighed, da Hjulmand ikke ville ændre strategi.

En halv sæson var alt, hvad Kasper Hjulmand nåede at få i Mainz. Klubben lå da også skidt til i tabellen, og man havde ikke vundet i 13 kampe, da danskeren blev fyret. Det var derfor nødvendigt at fyre Hjulmand, hvis ikke klubben skulle rykke ned, mener Christian Heidel.

»Vi frygtede, at vi først ville se resultaterne af udviklingarbejdet i niende spillerunde i 2. Bundesliga. I nedrykningskampen er det dueller og løb, der interesserer mig, og først derefter antallet af afleveringer,« siger Christian Heidel til Frankfurter Allgemeine.

Dagen før Kasper Hjulmands fyring udtrykte den danske landstræner Morten Olsen over for BT, at det ville være dumt og uforståeligt, hvis Mainz gjorde alvor af det fyringsrygte, der bredte sig som en steppebrand.

»I tilfælde af han bliver fyret, er det for mig uforståeligt og dumt. Hvis man går i gang med en ny træner og har nogle ideer om, hvad man skal opnå på et eller andet tidspunkt, så arbejder du selvfølgelig ikke kortsigtet, så arbejder du langsigtet,« sagde Morten Olsen blandt andet.

Mainz har spillet to kampe, siden Kasper Hjulmand blev fyret, og Martin Schmidt tog over. Her er det blevet til en sejr over lokalrivalerne fra Eintracht Frankfurt og et nederlag til Hoffenheim. Mainz ligger på en 12.-plads med to point ned til nedrykningsstregen.