Magnussens team floppede igen - ny spænding om VM-titlen

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skal Kevin Magnussen være glad for, at han ikke er en del af McLarens Formel 1-team i denne sæson? Set udefra kan det godt virke sådan.

Søndag fortsatte nedturen for det hæderkronede britiske hold, der snart ikke kan ramme et lavere niveau.

Holdets to kørere, Fernando Alonso og Jenson Button, startede allerbagerst, da det østrigske grandprix blev sat i gang - og allerede i andet sving var løbet slut for Alonso. Spanieren kørte i en dramatisk ulykke ind i en anden tidligere Formel 1-verdensmester, Kimi Räikkönen.

Fernando Alonsos bil blev mast op mod barrieren - og med det meste af McLaren-raceren placeret på fronten af Räikkönens Ferrari, gled de to hele vejen ned langs siden af banen.

Men nedturen sluttede ikke dér. Bare få omgange senere fik Jenson Button besked om at indstille sin bil til program B5. Det var han ikke i stand til, lød meldingen fra englænderen. Herefter blev han bedt om at køre i pit og udgå.

»Jeg ved ikke, hvad der er værst; at starte bagerst - eller at udgå på omgang to,« spurgte Button retorisk efter løbet.

Dermed er der altså stadig lang vej igen for McLaren, før de kan blive noget, der minder om konkurrencedygtige. Jenson Buttons fire point er stadig de eneste, holdet har hentet i sæsonens otte grandprixer. Kun upåagtede Marussia har klaret det værre.

Oppe forrest i feltet var det igen Mercedes-duoen Lewis Hamilton og Nico Rosberg, der udkæmpede slaget om førstepladsen, og denne gang var det den tyske kører, der kunne fejre en GP-sejr.

Rosberg overhalede Hamilton i starten af løbet og forsvarede sin føring. Brasilianske Felipe Massa, Williams, endte på tredjepladsen.

»Det er en fantastisk følelse at vinde her igen. Starten afgjorde løbet. Det var en fantastisk start, og det lykkedes mig at forsvare den i de første par sving. Jeg var virkelig godt tilfreds med bilen og med at kunne åbne et hul ned til Lewis,« sagde Rosberg efter sejren.

I den samlede stilling er han nu kun 10 point efter sin engelske holdkammerat, så der er for alvor ved at være spænding om, hvem af de Mercedes-kørere, der i år bliver verdensmester.

Næste afdeling køres om to uger på Silverstone i England.