Magnussens store sats gik galt på sidste omgang

Kevin Magnussen forsøgte at være snu mod slutningen af Q2, men det kiksede, og bilen fik som fortjent.

Kevin Magnussen kørte sæsonens dårligste kvalifikation, da han blot satte 14.-bedste tid i Baku. Anton Vaganov/Reuters Fold sammen
Læs mere

Kevin Magnussen havde problemer med at få fart i Haas-raceren gennem det meste af lørdagens kvalifikation i Baku.

Derfor forsøgte danskeren sig med en snu manøvre på den allersidste omgang i anden kvalifikationsrunde, Q2, hvor han så, at bilen ellers ville få meget svært ved at køre ham i Q3 og dermed blandt de ti bedste.

Kevin Magnussen oversatsede simpelthen, så den sidste tællende omgang i Q2 gik i udu, før den kom i gang.

- Jeg prøvede at lægge mig til en helt sindssyg slipstream, men den blev så endnu sindssygere, fordi Ricciardo (i Renault) valgte at overhale af en eller anden grund.

- Jeg blev overhalet ind i sidste sving, lige før vi startede omgangen, og endte ret tæt på Ricciardo og låste forhjulet ind i sving 2, siger Kevin Magnussen til TV3+.

Han sluttede med 14.-bedste tid.

Tiderne lå ellers tæt foran ham, men alt andet end en perfekt omgang i den fartudfordrede bil ville formentlig ikke være nok.

- Jeg vidste godt, hvor meget tid jeg skulle finde for at have en chance for Q3, så der skulle gives alt, siger Kevin Magnussen.

Dermed blev kvalifikationen i Baku for begge Haas-kørerne den dårligste i sæsonen.

Romain Grosjean kørte blot i 17.-bedste tid i sin Haas-racer, og da også hans bil har været langsommere i løb end i kvalifikationerne hidtil i sæsonen, er der ikke meget håb for VM-point til Haas i søndagens grandprix.

Men bybanen i Baku er ofte ramme om drama, og lørdag kørte både Robert Kubica og Charles Leclerc direkte ind i barrieren på den smalle rundstrækning.

/ritzau/