Magnussen rammer bunden og bliver nummer 19 i Østrig

Danskeren sluttede på sin dårligste placering nogensinde i et gennemført løb, da han blev nummer 19 i Østrig.

Det blev ikke til VM-point for Kevin Magnussen i søndagens Formel 1-grandprix i Østrig. Andrej Isakovic/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Østrigs Formel 1-grandprix endte med at blive et kontrastfyldt et af slagsen for Kevin Magnussen.

Den danske Haas-kører var euforisk lørdag efter en fremragende kvalifikation, men endte med at slutte i den helt tunge ende af feltet søndag.

Magnussen blev nummer 19 og får dermed ingen VM-point. Det gør hans holdkammerat, Romain Grosjean, heller ikke. Franskmanden sluttede som nummer 16.

Det er danskerens dårligste slutplacering nogensinde i et gennemført løb. Hans hidtil dårligste var en 18.-plads i Singapore sidste år.

Nedturen fortsætter altså for Haas, hvis bedste placering i de seneste tre løb er en 14.-plads til Grosjean i Canada.

Ferraris Charles Leclerc startede forrest og førte det meste af løbet.

Med tre omgange tilbage måtte han dog give fortabt over for Max Verstappen (Red Bull), og så vandt hollænderen til stor glæde for de mange fans, der var mødt op på Red Bull Ring i østrigske Spielberg.

Leclerc blev nummer to, mens Valtteri Bottas (Mercedes) fuldendte top-3. Det er første gang i 2019, at det ikke var en Mercedes, der vandt.

Kevin Magnussen blev nummer fem i lørdagens kvalifikation, men startede i tiende position på grund af en placeringsstraf for en skiftet gearkasse.

Da starten gik, formåede danskeren indledningsvis at holde sin placering, men der gik ikke længe, før han begyndte at falde længere og længere tilbage.

Magnussen havde inden løbet udtrykt bekymring over de dæk, han skulle starte løbet på, og det viste sig altså at være velbegrundet.

Et pitstop allerede på 12. omgang, hvor Magnussen fik et sæt nye dæk på, ændrede ikke det store. Bedre blev det ikke, da danskeren kort efter fik en straf for at holde for langt fremme, da starten gik, og blev sendt en tur igennem pit lane.

Magnussen kom ud på sidstepladsen, og så var der udsigt til en lang dag i det østrigske.

Danskerens holdkammerat, Romain Grosjean, havde heller ikke meget at glæde sig over efter de første omgange. Franskmanden startede på 11.-pladsen, men røg hurtigt ned på 16.-pladsen, hvor han forblev.

Det lykkedes hurtigt for Magnussen at komme forbi Williams' Robert Kubica og indtage 19.-pladsen, men mere blev det ikke til for danskeren, på hvad der endte med at blive en sort dag.

Søndagens resultat efterlader Kevin Magnussen med de 14 VM-point, han også havde inden løbet. Romain Grosjean har blot skrabet to point sammen i årets ni løb.

Lewis Hamilton, der blev nummer fem søndag, fører VM-stillingen med 197 point. Valtteri Bottas har 166 på andenpladsen, mens Max Verstappen med sin sejr hopper op på tredjepladsen med 126.

/ritzau/