Magnussen presser Renault: Jeg er ikke uden sæde i 2017

Den danske Formel 1-kører forventer at have et sæde i næste sæson og håber stadig, det bliver hos Renault.

Kevin Magnussen håber at fortsætte hos Renault, men han har en plan, hvis det ikke bliver en sæson mere hos danskrens nuværende hold. Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kuala Lumpur. Kevin Magnussen forventer at have et sæde i Formel 1 i den kommende sæson.

Racerkøreren håber at fortsætte hos Renault, men han er nødt til at have andre muligheder i baghovedet, siger danskeren til Formula1.com.

- Jeg vil helt sikkert ikke kun spille på denne ene mulighed. Jeg skal tjene til livet ved at køre ræs, og jeg ønsker ikke at lave andet, og jeg vil køre i Formel 1.

- Mit mål er, og det har altid været, Formel 1, men man er nødt til at have balance i sin karriere. Der er hold i og uden for Formel 1, som ikke kan vente længere, og på et tidspunkt må man træffe en beslutning, men det er ikke overhængende nødvendigt lige nu, siger Kevin Magnussen i et interview.

Han oplevede efter afskeden med McLaren at miste et år i Formel 1 i fjor, og den situation ønsker danskeren ikke at opleve igen.

- Jeg vil aldrig været uden et sæde igen. Jeg tror heller ikke, at jeg vil være i den situation i 2017, siger Magnussen.

Han ved endnu ikke, om han er købt eller solgt hos Renault i forhold til den kommende sæson.

Flere medier har beskrevet en option i Magnussens kontrakt, der betyder, at Renault har førsteret frem til udgangen af september.

Kevin Magnussen kører sin anden sæson i Formel 1, og ud over danskeren har Renault også briten Jolyon Palmer, der kører sin første sæson i Formel 1.

Mens Palmer ikke har scoret point i denne sæson, så har danskeren hentet Renaults syv point efter en syvende- og tiendeplads.

Kevin Magnussen medgiver, at det kunne være en fordel for ham at have en mere erfaren holdkammerat, men han er fuld af beundring for Palmers køreegenskaber.

- Hovedproblemet er, at der faktisk ikke er nogen, der ved, hvor god Jolyon (Palmer red.) er. Jeg ved, at han er virkelig hurtigt. Han vandt GP2 Championship foran en masse virkelig gode kørere.

- På en måde er det selvfølgelig nemmere for ens eget omdømme at være oppe imod og udkonkurrere et stort navn i stedet for Jolyon. Når jeg er foran ham, så værdsætter folk ikke, hvor godt det er.

- Det er lidt en skam for min karriere, for han er meget hurtig, og han har alt, hvad man kan ønske sig af en holdkammerat undtagen at have et stort omdømme i Formel 1, siger Kevin Magnussen.

Danskeren er godt tilfreds med sine præstationer foreløbigt i denne sæson.

- Jeg mener, at jeg har gjort alt, hvad jeg kunne i denne sæson med det materiel, jeg har fået. Jeg har scoret alle vores point, og jeg føler, at jeg arbejder godt sammen med mekanikerne og alle andre omkring holdet.

- Jeg føler også, at de værdsætter, hvad jeg har lavet. Det er selvfølgelig altid lidt skræmmende, hvis man ikke har en kontrakt for næste år, men jeg håber, at det hele er løst snart, siger Kevin Magnussen.

I den kommende weekend køres Formel 1-feltet grandprix i Malaysia, og her skal danskeren forsøge at følge op på sin tiendeplads, der blev hentet i det seneste grandprix i Singapore.

/ritzau/