Magnussen: Pres fra Bottas vækkede dækkene til live

Kevin Magnussen lykkedes med at holde Mercedes-køreren Valtteri Bottas bag sig og snuppede sjettepladsen.

Den danske racerkører Kevin Magnussen (Haas) ligger nummer ti i det samlede klassement. Gerard Julien/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

En god start og en meget vellykket afslutning sikrede den danske racerkører Kevin Magnussen (Haas) sjettepladsen i søndagens Formel 1-grandprix i Frankrig.

Og det var en yderst tilfreds Magnussen, der med sjettepladsen kunne sætte yderligere otte point ind på kontoen.

»Det betyder rigtig meget. De sidste to løb har været ærgerlige. Nu har vi scoret flere point og er kommet med igen. Så jeg er rigtig glad,« siger han til tv-stationen 3+.

Magnussen startede som nummer ni. Efter en masse kaos i første sving, hvor Ferraris Sebastian Vettel kørte op i Mercedes-køreren Valtteri Bottas, røg danskeren op på en femteplads.

I løbet af racet kom både Bottas og Vettel op foran Magnussen igen, men da Bottas var uheldig med et langt pitstop, strøg danskeren forbi og formåede at holde Mercedes-raceren bag sig i slutningen af løbet.

»Bilen overstyrede rigtig meget. Vi skiftede dæk, og jeg forsøgte at passe på dem.«

»Da jeg kom under pres fra Bottas, så kom dækkene til live, og så kunne jeg presse endnu mere og holde ham bag mig, så det var super fedt,« siger Magnussen.

Bottas indrømmer, at han ikke kunne indhente danskeren, selv om han var meget tæt på i slutningen af løbet.

»Det var meget tæt i slutningen. Jeg mistede noget tid i pitstoppet. Der kom også et gult flag, så der var ingen chance for at indhente ham,« siger Bottas.

Magnussen har efter det ottende af i alt 21 løb 27 point i det samlede regnskab. Det er otte point mere, end han samlede ind hele sidste sæson.

Og Magnussen tror, at der er mange flere point at hente.

»Det er den bedste bil, jeg har haft i Formel 1.«

»Vi har set, hvordan tingene kan vende op og ned lige pludselig, men vi ved, vi har en god bil. Vi har en svaghed i de langsomme sving og på de ujævne baner.«

»Men vi må få det bedste ud af det på de baner, der passer til os,« siger han.

Næste Formel 1-grandprix bliver kørt i næste weekend i Østrig.

/ritzau/