Magnussen overvejer fortsat fremtiden trods amerikanske rygter

Kevin Magnussen er ifølge amerikanske motorsportsmedier et varmt bud på et sæde i Indycar-serien i denne sæson. Men så langt er danskeren slet ikke selv kommet en afklaring af, hvor han skal køre i denne sæson.

Fredag var der ellers første gang nye skriverier om, hvad 22-årige Kevin Magnussen skal lave ved siden af sin rolle som reserve- og testkører hos McLarens Formel 1-team i denne sæson.

Her blev den unge danske racerkører således kædet sammen med et sæde i den amerikanske Formel 1-pendant, Indycar, hvor Kevin Magnussen skulle være en af flere emner hos det velrenomerede Andretti Autosport-team.

Men så langt er hverken Kevin Magnussen eller McLaren kommet i deres overvejelser om danskerens planer i 2015. Det fortæller Kevin Magnussens manager, Dorte Riis Madsen.

»Vi var hos McLaren i sidste uge, og vi har slet ikke bestemt os for, hvor han skal køre, eller om han skal ud at køre. Der er rigtig mange aspekter i det her, og det er ikke så nemt som så,« siger hun til BT.

Dorte Riis Madsen vil ikke komme nærmere ind på, hvilke overvejelser hun og Kevin Magnussen i øjeblikket konkret gør sig om hans program for 2015-sæsonen ved siden af engagementet hos McLaren ved løb og på hovedsædet.

»Nej, det er nogle meget fortrolige samtaler, vi har med McLaren og Ron Dennis. Men med 20 løb i Formel 1 er der nogle praktiske ting, der skal gå op i en højere enhed,« siger Dorte Riis Madsen.

Kevin Magnussens udfordring ved at køre en sæson i Indycar samtdig med at være tilstede ved alle årets Formel 1-løb er, at han i det tilfælde vil blive tvunget til at melde afbud til otte af 17 løb i den amerikanske racerserie.

Dermed vil Kevin Magnussen ikke kunne køre med om mesterskabet, men i stedet samle erfaring i de enkelte løb, han nu engang vil kunne deltage i.

Men jagten på køretid i en racerbil kan vise sig at blive intensiveret af, at Kevin Magnussen allerede nu ved, at han ikke har udsigt til træningsomgange i McLarens nye bil i denne sæson. Her vil alle træninger være øremærket teamets to stjernekørere Jenson Button og Fernando Alonso.

Og hvis det står til Kevin Magnussen selv, finder han og McLaren en løsning, der giver han mulighed for at holde formen ved lige, mens han venter på en ny Formel 1-chance i 2016.

»Selvfølgelig drømmer Kevin stadig om, at han skal køre noget i år for at holde sig så skarp som muligt. Men der er ikke noget, som er på plads endnu,« fastslår manager Dorte Riis Madsen.