Magnussen havde forventet at være stærkere i Belgien

Kevin Magnussen er nogenlunde tilfreds med lørdagens kvalifikation, hvor Lewis Hamilton tangerede rekord.

Foto: Grand Prix Photo. Fold sammen
Læs mere

En 13.-plads blev facit, da Kevin Magnussen lørdag kørte kvalifikationen til søndagens Formel 1-grandprix i Belgien.

Danskeren, der sluttede lige efter sin Haas-kollega, Romain Grosjean, er kun nogenlunde tilfreds med forløbet på Spa-banen.

Kevin Magnussen kørte sig først videre fra første kvalifikationsrunde (Q1), hvorefter han røg ud i anden kvalifikationsrunde (Q2).

»En nogenlunde kvalifikation,« siger Kevin Magnussen til TV3 Sport.

»Igen var det ret tæt i midterfeltet, og jeg fik ikke det bedste ud af det i det sidste run i Q2. Resten forløb ret godt. Desværre er det sidste run det vigtigste. Dér fik jeg ikke sat omgangene ordentligt sammen.«

»Det er okay, hvor vi er nu, i forhold til at prøve at score point søndag. Men jeg tror, at vi alle havde forventet at være en smule stærkere her i Spa,« siger danskeren.

Lewis Hamilton vandt kvalifikationen og starter således forrest i søndagens grandprix.

Med sin 68. pole position i karrieren har den britiske Mercedes-kører nu tangeret Michael Schumachers rekord for flest pole positions.

»Jeg har altid beundret ham (Schumacher, red.), og det gør jeg stadig i dag,« siger Lewis Hamilton ifølge AFP om den syvdobbelte verdensmester fra Tyskland.

»Jeg er beæret over at være der sammen med ham nu med pole positions, men han er stadig en af de største nogensinde,« siger briten.

Tyske Sebastian Vettel, der fører i den samlede VM-stilling, indleder søndagens grandprix som nummer to.

/ritzau/