Magnussen fastholder Corvette-føring i Le Mans

Jan Magnussen har sørget for, at Corvette tidligt lørdag aften fortsat fører GTE Pro-klassen i Le Mans.

Jan Magnussens Corvette fører GTE Pro-klassen i Le Mans tidligt lørdag aften. Jean-Francois Monier/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Den danske racerkører Jan Magnussen har været på banen for første gang i dette års udgave af Le Mans.

Magnussen satte sig i den gule Corvette og formåede at holde den i den førende position i GTE Pro-klassen, som Antonio Garcia i starten af løbet sørgede for, da spanieren overhalede danske Nicki Thiim.

Netop Thiim, der sammen med Marco Sørensen og britiske Darren Turner kører i en Aston Martin, har fået en skidt start på det franske løb.

Bilen startede i forreste startposition i GTE Pro-klassen, da løbet blev skudt i gang klokken 15, men er dumpet ned på 15.-pladsen på grund af dækudfordringer.

Den sidste bil med dansk islæt i samme klasse - Porsche nummer 92 med Michael Christensen på holdet - indtager fjerdepladsen og ligger dermed til at blive verdensmester i langdistanceløb i GTE Pro-klassen.

Christensens bil fører inden Le Mans, der er sæsonens sidste løb, VM-stillingen med 36 point, og da vinderen af Le Mans får 38 point, skal bilen bare ende i top-9 søndag for at tage VM-titlen.

I løbets næstbedste klasse, LMP2, ligger David Heinemeier-Hansson på fjerdepladsen i sin Jackie Chan Racing-bil.

Det danske High Class Racing-hold med Anders Fjordbach og Dennis Andersen i kørerstaben ligger nummer 12 i LMP2-klassen.

Michelle Gatting er i GTE Am-klassen på 12.-pladsen i sin Ferrari, der under Le Mans køres af tre kvinder, hvoraf danskeren altså er den ene.

I kongeklassen LMP1 - hvor der ikke er danske deltagere - fører Toyota nummer syv foran søsterbilen, der har nummer otte. Begge Toyota-biler har et komfortabelt forspring til Rebellion-bilen på tredjepladsen.

/ritzau/