Magnussen ender i den tunge ende i første træning

Kevin Magnussen var et halvt sekund langsommere end holdkammeraten i den første træning i Belgien.

Kevin Magnussen var et halvt sekund langsommere end holdkammeraten i den første træning i Belgien. Fold sammen
Læs mere
Foto: Geert Vanden Wijngaert

Sommerferien i Formel 1 er forbi.

Fredag satte de 20 kørere sig igen i bilerne, da den første træning forud for søndagens belgiske grandprix fandt sted.

Ferien havde dog ikke gjort Kevin Magnussens Haas-bil hurtigere. Der var således kun tre andre kørere, der satte en langsommere tid end danskeren på den legendariske Spa-bane.

Magnussens holdkammerat, franske Romain Grosjean, satte 12.-hurtigste tid og var et halvt sekund hurtigere end danskeren, der undervejs i træningen brokkede sig over sin bils bagende, der ifølge Magnussen var ustabil.

Hurtigst af alle var Sebastian Vettel i den ene af de to Ferrari-biler efterfulgt af Red Bulls Max Verstappen og Lewis Hamilton i sin Mercedes.

Hamiltons holdkammerat, Valtteri Bottas, kan se frem til at starte bagest søndag, efter han i sommerpausen har fået udskiftet motoren i sin tyske racer.

Finnen får på bageste startrække selskab af Nico Hulkenberg og hans Renault-bil, der ligeledes har fået en ny motor sat i.

Formel 1-feltet træner igen fredag og lørdag eftermiddag, inden der er kvalifikation til søndagens grandprix senere lørdag.

Kevin Magnussen ligger på en ottendeplads i den samlede VM-stilling med 45 point. Danskerens franske holdkammerat indtager 14.-pladsen med 21 point.

Lewis Hamilton ligger i front med 213 point efterfulgt af Sebastian Vettel, der har 189 point, og Kimi Räikkönen med 146 point.

/ritzau/