Magnus Landin starter på bænken i mulig skæbnekamp

Efter en skade i foden er Magnus Landin endnu ikke klar til at spille en fuld håndboldkamp.

Magnus Landin blev testet, da landsholdet tirsdag aften trænede i Baltiska Hallen i Malmø. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Fløjspilleren Magnus Landin blev onsdag morgen skrevet ind i den danske landsholdstrup ved EM, men han bliver ikke smidt i ilden fra start i kampen mod Rusland.

Den 24-årige Kiel-spiller begynder opgøret på bænken, mens Magnus Bramming starter på venstrefløjen mod Rusland, fortæller Danmarks assistenttræner, Henrik Kronborg.

Landin har kæmpet for at blive klar, efter at han pådrog sig en skade i den ene fod i Golden League-kampen mod Norge en uge før EM-premieren.

Tirsdag aften gennemgik han en fysisk test, da landsholdet trænede i Baltiska Hallen i Malmø, og han fik grønt lys til at spille. I hvert fald en del af kampen.

I de første to gruppekampe mod Island og Ungarn har landstræner Nikolaj Jacobsen kun rådet over Magnus Bramming, der er det sædvanlige tredjevalg på venstrefløjen.

Årsagen er, at Danmark må undvære langtidsskadede Casper U. Mortensen ved EM.

I Landin og Mortensens fravær har Bramming grebet chancen og blev dansk topscorer i kampen mod Ungarn med seks mål.

Men Nikolaj Jacobsen har ikke lagt skjul på, at Landin, som også har store defensive kvaliteter, har været savnet.

Det er slet ikke sikkert, at Danmark har noget at spille for, når de går på banen mod Rusland onsdag aften.

Efter nederlag til Island og uafgjort mod Ungarn er danskerne under stort pres. Island og Ungarn tog hul på deres kamp klokken 18.15, og formår Island ikke at vinde, er EM slut for Danmark.

Skulle islændingene til gengæld gå hen og vinde, kan Danmark gå videre til mellemrunden med en sejr over Rusland. Danmarks kamp mod russerne går i gang klokken 20.30.

/ritzau/