Magisk Mukhtar stråler i Brøndbys pokalsejr

Hany Mukhtar strålede med en drømmescoring, da Brøndby bookede pokalsemifinale med sejr over Randers FC.

Kamil Wilczek bragte Brøndby foran efter blot fem minutter i pokalkampen ude mod Randers FC torsdag. Scanpix/Henning Bagger Fold sammen
Læs mere

Randers. Hany Mukhtar stjal billedet sent torsdag aften, da han med et drømmehug sparkede Brøndby på kurs mod semifinalen i DBU Pokalen.

Den vilde scoring til 3-2 faldt tre minutter inde i den forlængede spilletid, som Mukhtar selv havde sikret med sin udligning til 2-2 et minut før tid i den ordinære spilletid.

Tre minutter senere fyrede tyskerne så af langt, langt ude fra, og bolden sejlede i mål.

Fire minutter senere øgede Zsolt Kalmár til 4-2 for Brøndby. Det blev kampens resultat.

Brøndby lagde ud i et vildt tempo i kampens indledning, og det gav allerede bonus efter fem minutter.

Kamil Wilczek blev sendt afsted, og polakken løftede bolden over Randers-keeper Frederik Due til 1-0-føring.

Det lignede et stormløb mod Randers fra gæsterne. Men efter et kvarter fik hjemmeholdet udlignet på en fremragende scoring.

Johnny Thomsen sendte bolden ind i Brøndbys felt fra højre side, hvor målmand Adam Kwarasey og Paulus Arajuuri gik skævt af hinanden.

Bolden sprang i stedet hen til Andreas Bruhn, som leverede en scoring, der ledte tankerne hen på en såkaldt "skorpion-scoring".

Andreas Bruhn sparkede simpelthen bolden i mål med hælen i en akrobatisk bevægelse og udlignede til 1-1.

Efter udligningen var det i stedet et helt lige opgør, der kunne gå begge veje.

Efter Brøndbys tempofyldte indledning var Randers med i opgøret igen, og syv minutter før pausen spillede Kasper Fisker bolden hen til Marvin Pourie, der trykkede af og bragte Randers foran 2-1.

Topscorer Teemu Pukki blev sendt på banen fra anden halvlegs begyndelse i stedet for Jan Kliment, der havde pådraget sig en skade.

Pukki headede på overliggeren efter seks minutter på banen. Men med 18 minutter igen af opgøret jagtede Brøndby stadig udligningen.

Pukki var ved at komme til en chance, og hjemmeholdet var under pres.

Med ét minut igen dumpede bolden ned for fødderne af Hany Mukhtar, som udlignede til 2-2, da bolden akkurat kunne trille over målstregen.

I den ordinære spilletid var det så en scoring på et helt andet niveau fra Mukhtars fod, der sendte Brøndby på semifinalekurs, inden Kalmar lukkede opgøret.

FC Midtjylland og Brøndby spiller semifinale 4. maj, mens den anden semifinale 27. april er et opgør mellem Vendsyssel FF og FC København.

/ritzau/