Magisk Messi tangerer rekord med målshow i landskamp

Lionel Messi blev den kun tredje spiller i Argentinas landsholdshistorie til at score fem mål i en landskamp.

Lionel Messi stjal showet i spanske Pamplona, da Argentina på neutral grund udspillede Estland i en testkamp. Alvaro Barrientos/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Søndag præsterede Lionel Messi, hvad kun to landsmænd nogensinde har præsteret før ham. Han scorede fem mål i én landskamp for Argentina.

Det skete, da Argentina udspillede Estland på neutral grund i spanske Pamplona og vandt med cifrene 5-0. Altså på fem mål af holdets anfører.

Dermed tangerede han målrekorden for en kamp, som han nu deler med Juan Andres Marvezy og Manuel Moreno, som præsterede det samme i henholdsvis 1941 og 1942 for Argentina.

Ingen af dem var dog, modsat Messi, de eneste målscorere i kampen, hvor de satte den bemærkelsesværdige rekord. De kan dog bryste af sig, at de gjorde det i betydende kampe til De Sydamerikanske Mesterskaber – i dag kendt som Copa America.

Lionel Messi var efterfølgende på Instagram for at takke for tilhængernes opbakning.

»Vi kunne ikke have sluttet sæsonen bedre. Vi vandt Finalissima (kampen mod Italien nogle dage før, red.), og i dag fik vi flere vigtige minutter i VM-forberedelsen.«

»Tak til alle, som mødte op i dag og også til dem, der fulgte med hjemmefra,« skriver Messi på sin officielle Instagram-profil.

Den 34-årige angriber åbnede målfesten mod Estland på et straffespark, inden han kort før pause bankede bolden op i hjørnet fra kort afstand.

Straks efter pausen dirigerede han et fladt indlæg i feltet ind med en behersket inderside, og midtvejs i halvlegen udnyttede han forvirring omkring et muligt frispark til køligt at afdrible målmanden og gøre det til 4-0.

Han afsluttede det hele på en ripost fra omkring straffesparkspletten.

Det sender ham op på 86 mål i landsholdskarrieren, hvor han 162 gange har repræsenteret Argentina.

/ritzau/