Mads Pedersen skal finde etapesejr i massespurterne

Den danske eksverdensmester har vist sig som en stærk sprinter. Det er sådan han skal få succes i Touren i år.

Mads Pedersen landede onsdag i lufthavnen i Brest, hvor han i årets Tour de France vil jagte sin første etapesejr i en grand tour nogensinde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»En etapesejr.«

Den danske eksverdensmester Mads Pedersen var klar i spyttet, da han på torsdagens Trek-pressekonference før Tour de France blev spurgt til sin målsætning for årets rundtur i det franske.

Mads Pedersen viste sidste år i Touren, at han godt kan blande sig i massespurterne, og det bliver efter al sandsynlighed i en sådan, han skal opfylde sin personlige målsætning.

»Mit primære fokus vil være massespurterne i år til Touren, og så skal jeg hjælpe, når jeg kan,« lyder det fra danskeren.

Mads Pedersen er også god i spurterne, som går en smule opad, men rollefordelingen på holdet er, at Mads Pedersen tager sig af de flade afslutninger, selv om en bakkespurt også lægger godt til ham.

»Jeg ved, at de afslutninger passer Jasper (Stuyven, red.) endnu bedre, så de dage vil jeg hjælpe ham,« forklarer verdensmesteren fra 2019.

»Forhåbentlig kan vi gøre som i Giroen i 2017 og komme i udbrud sammen et par gange og have det lidt sjovt.«

Mads Pedersen styrtede for et par uger siden i Critérium du Dauphiné og måtte udgå. Men han melder sig helt ovenpå igen.

»Allerede i Dauphiné var formen ganske okay. Men jeg nåede kun to etaper, inden jeg styrtede, men formen er endnu bedre nu,« proklamerer den hurtige Trek-dansker.

»Jeg har selvtillid, og formen er god, så jeg føler, at jeg godt kan være med i spurterne. Hvis ikke jeg var klar til at køre Touren, ville der være en anden her i stedet for mig.«

Første reelle sprinterafslutning kommer på 3. etape, så det er formentlig første gang, Mads Pedersen virkelig kommer til at blande sig i afgørelsen, hvis feltet kommer samlet til mål.

/ritzau/