Madrid-klubber delte i blodigt lokalopgør

ramos
Atletico Madrids Mario Mandzukic måtte forlade banen undervejs i kampen mod Real Madrid efter en duel med Sergio Ramos. Fold sammen
Læs mere

Syv gange har Atletico Madrid og Real Madrid mødt hinanden i denne sæson. Og Real-manager Carlo Ancelotti har stadig sin første sejr til gode. I den første kvartfinale i Champions League måtte begge hold forlade banen uden at have scoret - og dermed lyder Diego Simeones statistik mod Ancelotti på fire sejre og tre uafgjorte i denne sæson.

Det uafgjorte resultat er Atletico Madrid nok mest tilfredse med. Fra første minut satte Real Madrid sig nemlig på spillet. Med et fysisk overtag og den overlegne boldkontrol, der kendetegner kongeklubben, fik de presset Diego Simeones spillere langt tilbage på banen. Det fysisk stærke Atletico Madrid-mandskab virkede langsomme og halsede næsten konstant en meter efter deres direkte modspiller.

Det blev bedst illustreret allerede efter tre minutter, da hurtigløberen Gareth Bale blev sendt af sted i dybden. Noget ukarakteristisk for den normalt så kyniske walisiske landsholdsspiller afsluttede han dog svagt på Jan Oblak, der reddede hjemmeholdet fra en forfærdelig start.

Men situationen gav varsler om, hvordan resten af 1. halvleg skulle udspille sig. Når Atletico Madrid en sjælden gang fik afsluttet på Iker Casillas, var det efter en dødbold. Omvendt lurede Real Madrid konstant på at rulle deres lynhurtige kombinationsspil ud - og kort før pausen var det kun endnu en klasseredning fra Jan Oblak på James Rodriguez' afslutning, der afværgede en ellers fortjent føring til udeholdet. Men de første 45 minutter endte uden mål.

I anden halvleg fortsatte det intense lokalopgør, og temperamenterne var flere gange oppe i det røde felt. Efter 52 minutter kom Mario Mandzukic første gang i fokus, da han efter måtte forlade banen med blodet sivende fra øjenbrynet efter et sammenstød med Sergio Ramos.

Få minutter efter kammede det helt over for Dani Carvajal, da han efter en nærkamp i feltet med samme Mandzukic vendte sig rundt og tordnede en knytnæve ind i brystkassen på den kroatiske angiber. Men heldigvis for Carvajal så dommeren ikke slaget, og han fik derfor lov til at blive på banen de sidste 30 minutter af kampen.

Men i stedet for et rødt kort viste Real Madrid, at de er mere end kontant spil. Marcelo slog bolden ind fra venstrekanten, og tæt under mål fik Gareth Bale hevet bolden til sig. Af flere gange blev hans afslutninger blokeret, og i stedet forsøgte han at finde Cristiano Ronaldo, men Miranda nåede akkurat ned og fik nok engang bremset Real Madrids kombinationer.

10 minutter før tid var Arda Turan tæt på få jublen til at bryde løs på Estadio Vicente Calderón. Offensivspilleren drev bolden frem og rundede et par spillere, men Casillas og Cavajal var årvågne og fik standset tyrkeren. Chancen blev startfløjtet til en Atletico-offensiv, og flere gange i slutfasen var hjemmeholdet tæt på at score det forløsende mål. Men det blev altså ved 0-0.