Målsætning ved para-OL lyder på fem-syv danske medaljer

Den danske målsætning ved de paralympiske lege i Tokyo lyder på mellem fem og syv medaljer.

Peter Rosenmeier vandt Danmarks eneste guldmedalje ved para-OL i Rio for fem år siden. Her ses han juble efter finalesejren. Sergio Moraes/Reuters Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmark vandt 11 medaljer ved OL i Tokyo, og det var lidt mere end målsætningen på 8-10 medaljer.

Nu venter De Paralympiske lege (PL), og her er målsætningen fem til syv medaljer. Det oplyser Danmarks Idrætsforbund (DIF) mandag på sin hjemmeside.

Para-OL i Tokyo indledes med åbningsceremoni 24. august og varer frem til 5. september.

Coronapandemien har haft betydning for atleternes forberedelser frem mod PL i Tokyo. Det gør det også vanskeligere at sætte et mål.

»Vi tror dog stadig på, at det er realistisk at stile mod 5-7 medaljer.«

»Vi har nogle fantastiske atleter, der ligger helt i verdenstoppen, men vi kender jo ikke de omstændigheder, som de andre atleter har haft at træne under midt i pandemien.«

»De danske atleter har forberedt sig så godt som muligt, men intet har været optimalt i det seneste halvandet år,« siger Nicklas Bjaaland, chef de mission for PL.

Danmark er repræsenteret af 25 atleter i otte sportsgrene ved de paralympiske lege.

De er fordelt på otte sportsgrene: Atletik (4), badminton (1), bordtennis (1), cykling (1), dressur (4), kørestolsrugby (12), svømning (1) og taekwondo (1).

»Det er et stærkt dansk hold, vi sender til PL i Tokyo, og det er ikke svært at få øje på de mest oplagte medaljekandidater,« siger Michael Møllgaard Nielsen, der er elitechef i Parasport Danmark.

Størst forventninger er der knyttet til Daniel Wagner i længdespring samt Peter Rosenmeier i bordtennis.

Men også debutanter som Lisa Kjær Gjessing (taekwondo), Tobias Thorning Jørgensen (dressur) og Cathrine Rosengren (badminton) hører til i verdenseliten.

Ved PL i Rio i 2016 vandt Danmark syv medaljer, i 2012 i London blev det til fem medaljer, mens det i 2008 i Beijing endte med ni medaljer.

/ritzau/