Lyon og Fenerbahce tog de sidste pladser

Skotske Rangers FC stod ikke distancen i kampen om de sidste pladser i 1/8-finalerne i Champions League.

Den engagerede Rangers-coach Walter Smith, kunne ikke skjule sin skuffelse efter skotternes Champions League-exit. Foto: Thomas Bohlen/REUTERS Fold sammen
Læs mere

Klasse fornægter sig ikke i længden. Det viste det franske tophold Lyon i aftes, da mandskabet sikrede sig en af de sidste 16 pladser i Champions League med en 3-0 sejr over skotske Rangers FC i Glasgow.

Akkurat som Liverpool tirsdag aften var kravet for at gå videre til franskmændene en sejr efter en dårlig start på turneringen. Og som englænderne gjorde det i Marseille, præsterede Lyon i går den hurtige scoring, der satte modstanderen under pres. Blot 16 minutter var der spillet, da Govou bragte gæsterne foran.

Stillingen holdt til godt ti minutter før tid, hvor skotternes Jean-Claude Darcheville fik chancen for at bringe Rangers i spil igen. Men fra få meters afstand lykkedes det ham at skyde over et ellers tomt mål.

I stedet cementerede Lyon kort tid efter sejren med to mål af talentet Benzema, hvorefter Darcheville lod frustrationerne gå ud over Lyons svensker, Kim Källström, med et rødt kort til følge.

En ringe trøst
Træner for Rangers FC Walter Smith lagde ikke skjul på sin skuffelse efter kampen, men erkendte samtidig, at skotterne ikke havde, hvad der skulle til for at gå videre.

- Vi er meget skuffede over, at vi ikke evnede at gå videre til 1/8-finalerne, og lige nu er det ingen trøst, at vi trods alt kommer med i UEFA Cuppen i stedet. Vi ville så gerne have fortsat i denne turnering, sagde den skotske træner efter kampen og tilføjede.

- Hvis kampen mod Lyon viser noget, så er det hvor lille en fejlmargin, der er plads til i Champions League. Du er nødt til at udnytte dine chancer. Det har været lærerigt for mine spillere, men måske manglede vi lige det sidste.

Tyrkere tog sidste plads
Der var i aftes kamp om endnu en plads blandt de sidste 16. PSV fra Holland kunne med en sejr over Inter håbe på at overhale tyrkiske Fenerbahce i tabellen, men den mulighed ødelagde Cruz, da han i 64. minut scorede kampens enlige mål for italienerne.
Danske Kenneth Perez begyndte kampen på den hollandske bænk, men blev skiftet ind i anden halvleg blot to minutter før, Inter afgjorde kampen.
Selv en sejr havde dog ikke hjulpet PSV, da Fenerbahce ordnede CSKA Moskva på eget græs med 3-1.