Lyngby-træner vil jagte medaljer i slutspillet

David Nielsen er stolt af sit holds plads i mesterskabsslutspillet. Nu retter han sigtet mod medaljer.

Superliga fodbold Lyngby Boldk
Lyngby jagter bronzemedaljer i slutspillet. Scanpix/Lars Møller Fold sammen
Læs mere

Lyngby kan sige sig fuldstændig fri af nedrykningskampen i Alka Superligaen, efter at holdet lørdag slog Viborg med 1-0.

Dermed er en plads i mesterskabsslutspillet sikret, og derfor kan der nu spilles frit. Nedrykningspresset er lettet fra skuldrene, og nu kan David Nielsens mandskab i stedet jagte sølvtøj.

- Man kan ikke være bekendt at fedtspille mesterskabsspillet. Nu bliver der spillet om bronzemedaljerne, og dem bliver vi ved med at jagte med samme sult, som vi har jagtet at overleve i ligaen, siger Nielsen.

Træneren forventer, at kampene i mesterskabsspillet bliver noget mere åbne, end man har set kampene i grundspillet være.

- Vi har vores spil og vores måde at gøre det på. Vi har lavet 39 point, og det skal vi gå ud og vise, vi er værdige til nu. Vi skal gå ud og byde op til dans, når vi skal møde de gode hold, siger Nielsen.

- Det bliver nogle offensive kampe, hvor holdene ikke har frygten for at tabe. Det bliver en anden kop te, end det vi har set hidtil, for holdene kommer til at angribe meget mere.

Anfører Mathias Tauber er på linje med sin træner. Nu handler det om at forsvare den tredjeplads, Lyngby pt. indtager.

- Vi har ikke noget at tabe, så hvorfor ikke gå efter det. Guld og sølv bliver det nok ikke, for der er for stor afstand til FC København og Brøndby, men så længe vi kan spille med om bronzen, gør vi det, siger Tauber.

- Det ville være uambitiøst andet. Hvis vi fortsætter med det, vi har gjort hidtil, og er lige så disciplinerede og professionelle i det vi foretager os, kan det lade sig gøre.

Ud over at kæmpe om medaljer skal Lyngby forberede sig på næste sæson, der ifølge David Nielsen bliver endnu mere vanskelig.

- Vi har ingen ro, for vi skal i gang med anden sæson i Superligaen til sommer. Anden sæson efter en succes er dømt til at blive en fiasko. Sådan er det altid, siger Nielsen.

- Det skal vi forberede os på, og den forberedelse starter allerede i næste uge. Vi skal i gang med at skrue det her til, og det glæder vi os til.

Lyngby har en enkelt kamp tilbage i grundspillet, inden det gælder de ti runder i mesterskabsspillet.

/ritzau/