Lyngby forberedt på svære tider

Lyngbys træner Kasper Hjulmand, resten af teamet bag oprykkerholdet og spillerne har brugt opstartsfasen på at snakke og snakke. Så alle parter er så godt forberedt på SAS Liga-livet som overhovedet muligt.

Lyngbys træner Kasper Hjulmand har brugt meget tid på at gøre sine spillere parat på flere scenarier - hvad gør vi med fire sejre, hvad med fire nederlag? I dag spiller Lyngby sin første kamp i superligaen i mange år. Foto: Simon Bohr Fold sammen
Læs mere

De har ikke ligget på den lade side oppe i Lyngby i sommerferien. Så langtfra. Forberedelserne til SAS Liga-sæsonen 2007-2008 er sågar stadig i fuld gang og kulminerer først, når premierekampen mod Randers FC fløjtes op klokken 16.

Kuriøst nok er de fleste opstartsressourcer dog ikke brugt på trænings­banen men i taktik- og mødelokalerne i klubhuset. For det sportslige trænerteam med Kasper Hjulmand i spidsen har sammen med de aktive snakket alverdens scenarier igennem. Med hensigten at indstille hovedet, den mentale habitus, på SAS Liga-livets indtil videre ukendte ve og vel.

»Jeg ved ikke, hvor filosofisk det er, men nu ved vi nogenlunde, hvad vi vil gøre,« siger Kasper Hjulmand.

»Hvad sker der, hvis vi vinder de fire første kampe? Hvad sker der, hvis vi taber de fire første kampe? Vi har en ide om det. Vi angriber den første halvsæson på nogenlunde samme måde, som man kan angribe en enkelt fodboldkamp. Vi ved, hvad vi har i posen, vi ved, hvad vi kan justere undervejs. Og vi ved, hvordan spillerne vil reagere. Og de har fået at vide, hvordan jeg vil reagere. På den måde er vi godt forberedte,« supplerer succestræneren, der er en af drivkræfterne bag Lyngbys genrejsning.

Humøret er i øvrigt stadig aldeles højt, ligesom humøret var det en solbeskinnet dag i juni, hvor det lykkedes at spille oprykningsbilletten til SAS Ligaen i hus præcis 2000 dage efter den konkurs, der i 2002 knuste Lyngby-drømmene og kostede en tvangsnedrykning til lavere fodboldklasser.

»Vi skal spille nogle SAS Liga-kampe for at finde ud af, hvor vi egentlig står henne. Efter Randers-kampen har vi tre svære opgør på udebane. Til den tid må vi vurdere, hvad vi skal blive bedre til; hvad vi skal justere. Fokus er hele tiden på processen, for holdet bør hele tiden udvikle sig,« siger Kasper Hjulmand.

Lyngby går til angreb
Hvad specifikt angår Randers-kampen, blæser Lyngby til angreb på Lyngby-måden spilstyrende med hurtig boldomgang.

»Vi har gennemanalyseret Randers, det er et godt og robust SAS Liga-hold, der nøjagtig ved, hvad det gør. Vi kan også se Colin Todds mønstre. Men jeg fornemmer så meget glæde og energi blandt drengene, at jeg er sikker på, at vi sætter dem under pres,« siger Kasper Hjulmand.

Én af de drenge, Hjulmand refererer til, er ret beset voksen, 29 år, med navnet Rasmus Marvits, som for nylig returnerede til Lyngby efter afstikkere i FC Nordsjælland, Køge og AC Horsens.

»Alle glæder sig til at komme i gang, det bliver spændende,« siger Rasmus Marvits, der ifølge ham selv og på sigt er tiltænkt en plads i midterforsvaret.

»Men det er ingen hemmelighed, at jeg var skadet i foråret og kun lige er kommet i gang igen. Formen bliver da bedre og bedre, men jeg er afklaret med ikke nødvendigvis at skulle starte på banen. Det er helt fint, jeg skal langsomt bygge på og er også købt til at dække andre positioner,« siger Rasmus Marvits, som afviser, at Lyngby rent fysisk taber stort i SAS Ligaen.

»De unge mennesker her i klubben er sgu på størrelse med mig. Og det kan da godt være, at de andre klubber måske har en gennemsnitsvægt, der er fire-fem kilo tungere end vores. Men et problem, det synes jeg ikke, det er.«

Rivende udvikling
Den defensive motor er tillige imponeret af alt det, der er sket i hjerteklubben i den periode, hvor han selv høstede erfaring på højeste niveau.

»Lyngby udvikler sig skridt for skridt. Der er styr på klubben, på strukturerne, hele talentarbejdet. På banen er der nu en verden til forskel på SAS Ligaen og alt andet. Fejl bliver straffet hårdt. Og der er meget mere fokus på standardsituationer.«

Bedt om at sammenligne potentialet i AC Horsens og Lyngby tøver Rasmus Marvits ikke.

»I Horsens emmer det af masser af vilje og gejst alle kæmper og står sammen. Hvilket man kommer langt på. Men mere er der ikke. Her i Lyngby har vi et ungt hold, der kan spille fodbold en hold, man videreudvikler på. Det er meget positivt. Min opgave er at gå forrest i de perioder, hvor der skal minimeres fejl og tages fat,« siger Rasmus Marvits.

Foreløbig gælder det eftermiddagens comeback i landets bedste fodboldrække.