Lyngby er klar til medaljekamp efter ottende 1-0-sejr

Lyngby er sikret en plads i Alka Superligaens mesterskabsspil, efter at holdet lørdag slog bundproppen Viborg.

Målet for Lyngby var at overleve efter oprykningen til Alka Superligaen. Den målsætning kan der allerede efter grundspillet sættes flueben ud for, efter at Lyngby lørdag slog Viborg 1-0.

Med sejren er Lyngby inden grundspillets sidste runde sikret en plads i top-6, og dermed skal David Nielsens mandskab spille om at opnå medaljer frem for at undgå nedrykning, når Superligaen efter næste runde deles op.

Lørdagens sejr var Lyngbys ottende på 1-0 i denne sæson, og det var 12. gang i sæsonen, at oprykkerne gik fra banen uden at lukke mål ind.

Der var ellers ikke meget, der tydede på en Lyngby-sejr, eller for den sags skyld mål, i første halvleg. Her havde begge hold stor respekt for modstandernes kunnen, og derfor kom spillet aldrig til at flyde.

Blot en enkelt afslutning i hver ende blev det til, uden at de to målmænd på nogen måde blev tvunget på overarbejde.

Tilskuerne måtte derfor vente til anden halvleg, før der kom gang i opgøret. Her åbnede Jeppe Brandrup scoringen allerede efter godt et minuts spil, da han kastede sig rundt i luften og flugtede bolden i nettet.

Lyngby-spillerne har sæsonen igennem vist sig som specialister i at lukke kampe ned, og de kvaliteter viste de igen mod Viborg, der i lange perioder havde svært ved at skabe chancer.

Først i slutfasen, hvor alt blev kastet frem, begyndte Viborg at nærme sig Lyngbys mål, men farlige blev midtjyderne aldrig.

Mens Lyngby med sejren rykker på tredjepladsen, er Viborg stadig bundprop i Superligaen.

/ritzau/